HP 15-db1016nq, model cu ecran IPS 1080p

Laptopul HP 15-db1016nq e pe placul meu deoarece oferă cea mai nouă generație de procesoare AMD – Ryzen 3000, un ecran IPS, SSD și Windows 10 cu licență. Are acea unitate optică DVD pentru cei care mai folosesc discuri, dar această dotare face ca laptopul să nu fie prea subțire. Cele mai multe aplicații pot fi descărcate de pe internet și sistemul de operare poate fi reinstalat rapid de pe un stick. Deci unitatea DVD e relativ inutilă, plus că multe fișiere sunt în siguranță pe un hard disc sau SSD.

Arată ca multe alte modele doar că la interior sunt diferențele, dar să nu neglijăm nici ecranul (mă refer la panel). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Acel procesor AMD e popular pe multe laptopuri deoarece sunt și alți producători care l-au folosit pe laptopuri. Platformele desktop au altfel de procesoare și nu sunt la fel de eficiente ca și acestea. Laptopurile sunt concepute pentru a rula pe o baterie și autonomia are un rol important atunci când vă deplasați cu el sau poate rămâneți fără energie.

Cred că mulți dintre voi v-ați săturat deja de ecranul clasic care nu oferă unghiuri de vizibilitate mari, de aceea ISP-ul e cea mai bună alternativă. Consider că avem suficientă memorie RAM, iar pentru a mări capacitatea laptopului se poate opta pentru un hard disc sau SSD (depinde de buget și capacitatea dorită).

Păreri pro și contra

Se comportă foarte bine și chiar nu veți mai simți nevoia unui PC care ocupă mult spațiu și are nevoie de multe periferice. Are cel mai bun ecran de pe piață – IPS, procesorul instalare are 4 nuclee și o frecvență de lucru mare, laptopul are o construcție plăcută, software-ul inclus e licențiat, greutatea laptopului e redusă, avem un SSD în format M.2 (e mic) și altele.

HP 15-db1016nq are o memorie RAM satisfăcătoare pentru ca voi să puteți face aproape orice pe el (în special multitasking). Conectivitatea e un alt punct forte al laptopului și acum avem WiFi Dual Band și USB-uri 3.1. Sunt multe motive pentru care ar trebui să alegeți această variantă.

Te-ar mai putea interesa