HP 15-db1012nq, laptop cu Ryzen 5 3500U şi ecran FHD

Dacă sunteţi interesaţi de un laptop modern şi puternic atunci HP 15-db1012nq ar fi răspunsul. E dotat cu un procesor quad core Ryzen 5 3500U echivalent unui i5/i7, iar cipul grafic e unul integrat Vega 10. Datorită acestor caracteristici laptopul de faţă se adresează sarcinilor office şi multimedia.

Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un notebook PC cu ecran superb, suficientă memorie RAM şi stocare pe SSD. Din poza de alături puteţi vedea că acest model e şi unul aspectiv, având un design minimal şi fiind complet pe negru.

HP 15 db0068nq

Păreri pro şi contra

HP 15-db1012nq este dotat cu un ecran de 15,6 inci a cărui rezoluţie e Full HD şi panelul e IPS. Cu un astfel de panel avem garanţia unei imagini de calitate, indiferent de unghiul de vizualizare.
Precum la majoritatea laptopurilor actuale şi la acesta vorbim despre o portabilitate excelentă cu o greutate de circa 1,8kg şi o baterie care ţine chiar şi 8 ore.
Pe partea de porturi vine cu 3 USB-uri, HDMI, LAN, card reader, wireless ac şi bluetooth. Alte laptopuri similare nu mai au LAN, însă acesta are aşa ceva… şi e chiar de tip Gigabit.
Având stocare pe SSD înseamnă că acest laptop va fi foarte rapid, iar (în opinia mea) 256GB sunt mai mult decât suficienţi.
Ceva ce nu vezi toată ziua e unitatea optică. Însă, eu zic că acest lucru e util doar în scopuri business unde ai nevoie de aşa ceva pentru a instala softuri cu licenţă ori diverse certificate.
În partea dreaptă are şi parte numerică, lucru care va uşura introducerea de numere în cazul în care lucraţi des cu aşa ceva.

Un astfel de laptop e optim pentru sarcini office cât şi multimedia deoarece e dotat cu un procesor foarte puternic. Dacă vă interesează ceva pentru business atunci eu zic că acest model ar fi util şi în acest sens. Durabilitatea e punctul forte al laptopurilor HP, iar performanţele sale vor fi la zi şi peste câţiva ani deoarece cei 8GB memorie RAM sunt mai mult decât suficienţi.

Te-ar mai putea interesa