HP 15-db1001nq, laptop cu AMD Ryzen

Laptopul office HP 15-db1001nq are la interior noul procesor de la AMD numit Ryzen 3 3200U care e similar ca și performanțe cu un Intel Core i3. Sunt mai multe tipuri de procesoare însă pentru uz office chiar nu e nevoie de mai mult. Sunt modele care fac parte din această serie care chiar impresionează, dar depinde și cât vreți să cheltuiți. Varianta de jos se potrivește pentru cei care nu petrec mult timp în fața ecranului și doar vor un gadget portabil pentru navigare web, redare media și aplicații.

Pornirea laptopului se face în câteva secunde datorită componentelor mai noi, iar hard discul clasic a fost înlocuit cu un SSD rapid. Poate că nu e foarte spațios dar veți aprecia că are viteze superioare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele AMD Ryzen sunt tot mai populare datorită raportului preț/eficiență, iar aici mă refer și la platformele desktop. Ryzen 5 e ceva mai performant decât Ryzen 3 pentru că are acele nuclee în plus dar care nu sunt evidențiate în taskuri simple. Avem o memorie RAM foarte bună care are o frecvență generoasă și multitaskingul va fi excelent.

Păreri pro și contra

Un laptop cu greutate redusă e un plus pentru orice utilizator deoarece portabilitatea e un plus și puteți alege alături de acesta un mouse wireless. Procesorul e ceva mai performant decât o alternativă Intel în același buget. Placa video Vega e foarte bună pentru taskuri simple și se descurcă mai bine în jocuri decât cea Intel HD, doar că tot nu are memorie dedicată ca una GTX. Construcția sa e una clasică fără unitate DVD pentru că nu mai e atât de folosită această dotare, transferul prin porturile USB e mult superior.

HP 15-db1001nq nu are un preț atât de piperat pentru că dorește să fie pe placul multor utilizatori. Ei bine, sunt și câteva minusuri dar e și normal să fie așa, iar unul care e destul de evident -ecranul HD. Multe laptopuri sunt deja Full HD, astfel imaginea oferă ceva mai multe detalii însă nu sunt diferențe mari deoarece diagonala e de 15 inci.

Te-ar mai putea interesa