HP 15-db0068nq, laptop cu Ryzen 5 2500U şi SSD

Laptopul HP 15-db0068nq model 6TC09EA este unul apărut pe piaţă la mijloc de an 2019 şi se remarcă prin procesorul Ryzen 5 şi stocarea pe SSD. Procesorul este unul echivalent i5 având 4 nuclee şi cip grafic Vega 8. Eu mă bucur că HP a decis să echipeze laptopurile sale şi cu procesoare AMD, nu doar Intel.

Modelul de faţă vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci care se comportă fără reproşuri în sarcini office şi multimedia.
Din poza de alături puteţi vedea că are un design economic.


Păreri pro şi contra

Acest HP 15-db0068nq vine echipat cu un procesor foarte rapid care are integrat cipul grafic. Vorbim despre un AMD Ryzen 5 2500U cu cip Vega 8. Fiind vorba despre un procesor quad core vă daţi seama că totul va rula fluent.
Memoria e una suficientă întrucât vorbim despre 8GB RAM şi un SSD de 256 de giga. În opinia mea nu aveţi nevoie de mai multă memorie.
Ecranul acestui notebook PC e unul de 15, inci cu rezoluţie HD şi panel VA. Acest tip de panel e unul foarte similar IPS, iar pentru ca lumina să nu se reflecte acest ecran e dat cu strat anti-glare.
La partea de porturi vine cu 3 porturi USB, wireless, LAN Gigabit, bluetooth 4.2 şi card reader. E foarte interesant că cei de la HP au reuşit să pună port LAN pe acest laptop, chiar dacă are o greutate foarte mică de 1,7 kg.
Portabilitatea acestui notebook e una foarte bună deoarece are greutate scăzută şi baterie care ţine 10 ore… conform producătorului.

Eu zic că un astfel de laptop e foarte bun pentru persoanele care se joacă ocazional (dota, lol sau alte jocuri simple) navighează pe Internet, vizionează filme şi ascultă muzică. Mai ar trebui să vă fac o recomandare, adică să instalaţi Windows 10 64 bit deoarece acest laptop e compatibil doar cu cel mai nou Windows 10. Să nu încercaţi să instalaţi Windows 7 sau alte sisteme vechi deoarece s-ar putea să aveţi probleme legate de incompatibilităţi.

Te-ar mai putea interesa