HP 15-db0050nq, laptop cu Ryzen 5 2500U și Radeon Vega

HP 15-db0050nq e un laptop din categoria multimedia care se adresează persoanelor interesate de ceva puternic la un preț nu prea mare. Procesorul Ryzen 5 2500U e unul echivalent i5. Pentru desktop există 2400G care are tot patru nuclee, dar e ușor mai performant… consumând mult mai mult curent.

Modelul da față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat care vine cu display de 15 inci și rezoluție 1920×1080 pixeli și panel SVA (calitativ e similar IPS).
Din imaginea de alături puteți vedea că arată bine și că e un laptop disponibil pe culoare neagră. Mai exact e un laptop complet negru.
În partea dreaptă dispune de tastatură numerică așa încât să puteți introduce numere rapid. Acest lucru e bun dacă sunteți contabil ori dacă introduceți multe numere.


Pro

E un laptop compact cu o grautate de 2 kg și o baterie care ține maxim 6-7 ore. Aceste lucruri sunt valabile pentru acest laptop cu unitate optică de tip DVD.
Procesorul Ryzen 5 e unul quad core cu cip grafic integrat. Mai exact e vorba despre Radeon Vega 8 care nu are memorie dedicată.
Ca memorie vine cu un hard de 1TB și pe post de memorie RAM are 4GB DDR4. În opinia mea nu e nevoie de mai multă memorie RAM pentru performanțe superioare, ci doar de un SSD.

Contra

Nu dispune de sistem de operare. Se poate instala Windows 10 de pe un stick USB ori de pe un DVD. Recomand acest OS deoarece este foarte stabil și ușor de folosit. Eu recomand să-l instalați de pe un stick USB 3.0 deoarece va dura mai puțin instalarea.

Verdict

Dacă sunteți interesați de un laptop de tipul desktop replacement atunci acest model HP 15-db0050nq ar fi recomandarea mea. E la fel de bun precum laptopurile cu procesoare i5 sau i7, doar că are un preț mult mai mic.
Comparativ cu alte laptopuri acesta are un cost mai mic, arată bine și vine cu un ecran ceva mai bun.

Te-ar mai putea interesa