HP 15-db0048nq, laptop cu AMD Radeon Vega 3 Graphics

Laptopurile cu procesoare Ryzen 3 si 5 sunt tot mai numeroase dar aș vrea să văd și soluții pentru cei pasionați de jocuri. HP 15-db0048nq e unul dintre acele laptopuri și are un CPU Ryzen 3 care e similar ca performanțe cu un i3 din noua generație. E interesant ca e mai accesibil și placa video Vega 3 e mai performantă decât cea Intel dar tot n-as recomanda-o pentru gaming. Acest brand chiar oferă soluții bune în ultima perioadă și acest model ar trebui luat în considerare.

Poate fi folosit pentru a viziona filme 1080p pentru că are un ecran FullHD și placa video se descurcă excelent. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

AMD a lipsit mult timp dar a revenit în forță cu procesoare și plăci grafice atractive. Chiar nu le putem reproșa nimic dar cu toții ne-am fi dorit o gama mai largă. Spun asta pentru doar laptopurile office/multimedia au astfel de componente. În general laptopurile au procesoare AMD nu au plăci video Nvidia, ci AMD, dar nu e o problemă. Nu poate fi considerat un dezavantaj cât timp raportul preț/performanțe e unul foarte bun.

Ryzen 3 2200U e nou pe piață și chiar se descurcă bine în aplicațiile office și e un Dual Core ca Intel Core i3. Memoria RAM e una satisfăcătoare pentru că lucrează la o frecvență de 2400 MHz, deci e una de ultimă generație și de 2666 MHz vedem doar pe laptopurile de gaming.

Păreri pro și contra

Găsesc doar motive pentru a-l recomanda: conectivitate superioară (WiFi Dual Band, USB 3.1, LAN Gigabit etc), autonomie bună – maxim 10 ore, hardware nou și eficient, design plăcut, preț atractiv (comparativ cu concurența și e fără Windows), fiabilitate (brand experimentat). Un spațiu de stocare generos e un plus pentru orice gagdet și chiar nu vă puteți plânge în acest caz.

HP 15-db0048nq face parte dintr-o serie nouă și care nu pune foarte mult accent pe design, ci pe un hardware cât mai bun în acel buget. Îmi place cum arată pe negru mat și suprafața laptopului e plăcuta la atingere, nici nu se văd amprentele ca pe alte laptopuri negre.

Te-ar mai putea interesa