HP 15-db0020nq, laptop cu AMD E2-9000e

Laptopul HP 15-db0020nq e conceput pentru taskuri simple și e prezent un procesor destul de nou care nu e atât de cunoscut – AMD E2-9000e. Acesta este un Dual Core modern conceput pentru taskuri office, dar și multimedia dacă nu luăm în calcul jocurile 3D. Laptopurile pentru jocuri costă mult mai mult și arată diferit, iar eu recomand cele din seria Omen. Autonomia unui laptop e variabilă și depinde de aplicațiile folosite, setările făcute și cât de mult solicitați hardware-ul laptopului.

Modelul din imaginea de jos are la interior un SSD performant și care poate fi înlocuit cu unul mai mare dacă vă doriți o capacitate de stocare superioară. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul menționat mai sus face parte din seria numită Excavator care are o placă video integrată Radeon R2. Acesta nu are memorie video proprie ca și variantele dedicate, însă pentru uz office nu aveți nevoie de mai mult. Aceasta poate reda conținut 1080p dacă vă decideți să folosiți laptopul ca player multimedia pentru un TV. Configurația actuală poate fi îmbunătățită ca la multe alte laptopuri, iar eu mă refer strict la memorie RAM și mediu de stocare.

Păreri pro și contra

Autonomia maximă care poate fi atinsă de acest laptop e undeva la 10 ore și nu toate seriile prezintă o astfel de caracteristică, iar procesorul instalat joacă un rol important. Cele cu o frecvență mai scăzută au un consum mai mic de energie. Acesta e portabil pentru că are o greutate de numai 2 kg și puteau să-l facă și mai compact dacă ar fi renunțat la unitate DVD. Prețul îl recomandă iar sistemul de operare care trebuie ales e Windows 10 pentru că acesta oferă driverele necesare. E e echipat cu o placă de rețea Gigabit, port USB de tip 3.1 și tehnologi WiFi n.

HP 15-db0020nq are un ecran bun cu panel VA, motiv pentru care imaginea va fi una de calitate. Acesta are o protecție mată care împiedică să se reflecte lumina din acesta, iar voi puteți lucra pe el în orice condiții de luminozitate. Nici nu cred că se mai fac ecrane lucioase, eventual doar cele touch mai sunt lucioase (glossy).

Te-ar mai putea interesa