HP 15-db0012nq, laptop multimedia cu Ryzen

Pentru cei interesați de un laptop multimedia cu un preț undeva la 2000 lei recomand modelul HP 15-db0012nq. Acesta vine cu procesor AMD Ryzen 2500U care este echivalentul unui i5 din seria a opta întrucât are 4 nuclee.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un notebook PC care nu doar arată bine, ci care vine cu o multitudine de dotări utile… pe care le voi enumera mai jos.


Pro

Acest HP 15-db0012nq e un model apărut pe piață pe la jumătatea anului 2018 și se evidențiază cu un hardware foarte bun. Aș menționa procesorul Ryzen 2500U cu 4 nuclee și cu cip grafic Vega 8.
Ecranul e unul de 15,6 inci cu rezoluție Full HD și cu panel SVA (întâlnit în general la laptopurile Hewlett Packard). Acest tip de panel e unul superior TN având unghiuri de vizualizare mult mai bune. Pentru ca lumina să nu se reflecte acest ecran are și un finisaj anti-glare (mat).
Pe partea de memorie are un hard de 1TB și 8GB memorie RAM tip DDR4.
Vine cu unitate optică așa încât să puteți viziona filme de pe DVD ori să instalați diverse programe de pe discuri.
Portabilitatea acestui laptop e una foarte bună întrucât are o greutate de 2kg și o baterie care ține până la 6-7 ore.

Contra

Unitatea DVD e una fără vreo utilitate, iar prezența acesteia adaugă un plus de greutate (100-200 grame). Sistemul de operare se poate instala și de pe un stick USB și va dura mai puțin decât dacă e instalat de pe un disc.

Concluzie

Modelul de față e unul foarte performant, acest lucru putând fi văzut de pe seama procesorului Ryzen 5 2500U care scoate 7588 puncte la benchmark. În opinia mea, cel mai important lucru la un dispozitiv modern e procesorul deoarece acesta furnizează puterea de procesare, iar al doilea lucru e ecranul. Ambele lucruri sunt foarte bune la acest model de HP.
În opinia mea, alegând un laptop de la acest brand faceți o alegere foarte bună deoarece este sinonim cu calitatea.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „HP 15-db0012nq, laptop multimedia cu Ryzen”

  1. Salut, am si eu acest produs care este bun,am instalat toate driverele si update de bios cu ultima varianta de windows10. Am doua intrebari: cum se activeaza Precision boost 2, ca procesorul pe toate 4 coruri nu sare de 2ghz si ar trebui sa sara la 2.8ghz in sarcina maxima cu acest Precision boost? A doua intrebare este 7588 puncte in ce benchmark este facut? Multumesc.

  2. #1 pe site-ul AMD scrie „Base Clock 2GHz”, „Max Boost Clock 3.6GHz”. Eu cred că Boost e automat și se activează când detectează că e nevoie de mai multă putere de procesare. La orice laptop procesorul funcționează la cea mai mică frecvență posibilă, iar când e nevoie de mai mult o crește. În Windows 10 la Power Options poți face diverse setări pentru creșterea performanțelor, dar eu îți recomand să setezi Power Saver sau Balanced pentru ca să nu auzi ventilatorul.
    #2 site-ul cpubenchmark.

  3. Procesorul Ryzen 5 2500U cu grafica Vega duce Duce Witcher 3. În setările jocului trebuie unele lucruri setate așa încât să ai vreo 30 FPS. Cu setările la maxim o să ai vreo 11 FPS, iar cu setări medium și low o să ai vreo 30 FPS.

Comentariile sunt închise.