HP 15-db0009nq, laptop cu procesor Ryzen

Laptopurile cu procesoare AMD sunt tot mai numeroase pentru că sunt mai accesibile și oferă performanțe satisfăcătoare. De exemplu HP 15-db0009nq se poate compara cu un model care are procesor Core i5 și o placă video dedicată modestă. Seria Ryzen are plăci video performante, însă nu au memorie dedicată, deci ar fi bine să aveți cel puțin 8GB RAM (ca să alocați niște memorie plăcii grafice). Dacă nu vă doriți cu Windows 10 instalat, atunci veți economisi ceva bani, dar tot trebuie să alegeți această versiune pentru că doar aceasta oferă driverele necesare.

E un model care e la promoție și care îl puteți lua la un preț foarte bun pentru că are sistem de operare licențiat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesorul AMD Ryzen 5 2500U are o placă video Radeon Vega 8 care e destul de populară datorită performanțelor sale și acum putem viziona conținut 1080p datorită ecranului Full HD. De cele mai multe ori nu avem nevoie de mai mult și chiar nu văd de ce ați cheltui mai mult, acesta e o investiție bună care o puteți folosi mulți ani. Consider că puteau renunța la unitate optică pentru a face loc unui SSD suplimentar.

Păreri pro și contra

Un laptop nu trebuie să fie foarte scump pentru a putea oferi performanțe multimedia acceptabile, iar dacă nu sunteți un gamer înrăit, laptopul de sus e cel care vi-l doriți. Are o greutate redusă pentru ca voi să-l puteți transporta mai ușor, dar cele mai multe modele sunt concepute pentru a înlocui desktopul și vor fi folosite la birou. Touchpadul acceptă gesturi ca la multe alte modele, însă productivitatea crește cu un mouse, chiar și fără fir. Avem difuzoare stereo și tehnologie audio avansată, pentru ca voi să nu mai trebuiască să alegeți un sistem audio.

HP 15-db0009nq arată ceva mai bine decât în pozele de prezentare, dar cred că știți asta deja și are un finisaj pe clasic pe negru. Chiar dacă nu discutăm de o serie avansată, laptopul are memorie RAM de 2400 MHz care e pusă pe ambele sloturi, deci trebuie să înlocuiți o plăcuță dacă vreți mai mult.

Te-ar mai putea interesa