HP 15-db0004nq, laptop cu Ryzen 5 și 12GB RAM

Laptopul HP 15-db0004nq este unul dintre acele laptopuri care ar trebuie puse pe lista de cumpărături deoarece discutăm de noua generație de procesoare. Acesta are o placă video integrată care poate rula orice conținut video, însă când vine vorba de jocuri, ar trebui să setați detalii minime. Memoria RAM de 12GB e foarte importantă la modelele care au doar placă video integrată, pentru că trebuie să alocați o parte din memorie pentru aceasta. Indiferent ce veți face pe el, nu e nevoie de nici o îmbunătățire dar poate că nu aveți nevoie de mult spațiu, ci doar de un SSD rapid.

Acesta are o construcție și un design similar cu variantele care au configurații Intel, iar greutatea sa e de numai 2 kg. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele cu arhitectura Zen sunt modele care au succes, însă pe laptopuri nu prea le-am văzut și eu aș opta pentru ele. Sunt soluții office excelente și chiar nu mai aveți nevoie de mai mult. La acest model avem panou VA cu un contrast plăcut și culori bogate, însă unii utilizatori preferă IPSurile datorită unghiurilor de vizionare.

Păreri pro și contra

Conectivitatea e un punct foarte a tot mai multor laptopuri și nu veți simți lipsa unui port, chiar dacă nu avem multe, sunt diversificate. Poate că nu are cel mai grozav mediu de stocare – HDD, dar acesta poate fi înlocui ușor cu un SSD. Unul de 240GB e sub 150 lei iar unul de 480GB e 250 lei, deci nu ar costa atât de mult dar poate aveți nevoie de mult spațiu pentru filme, muzică și poze. Laptopul se conectează ușor la un televizor cu mici setări și cu un cablu HDMI, nici nu mai e nevoie de media player.

HP 15-db0004nq are tehnologie Wifi mai avansată și aici mă refer la faptul că e de tip ac 2×2 (Dual Band), baterie cu autonomie mare, o configurați interesantă în acest buget. Acel procesor poate fi comparat cu un Core i5 cu 4 nuclee și placa video e aproape la fel de performantă ca una dedicată (gen GeForce MX130), însă trebuie făcute setări pentru că nu are memorie video proprie.

Te-ar mai putea interesa