HP 15-da2041nq, laptop cu i3-10110U și SSD

Laptopul HP 15-da2041nq face parte din categoria office și se adresează persoanelor care vor un calculator pentru navigat pe Internet, ascultat muzică și filme.
E o variantă HP 15-da cu tehnologie la nivelul anului 2020 și design apărut (sau reîmprospătat… cum vreți să-i ziceți) tot în acel an.

Modelul acesta vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un model de laptop care este echipat cu tehnologie utilă și cu un design sobru, dar plăcut.
Culoarea e una argintie, chiar dacă la interior e negru.

Păreri pro și contra

HP 15-da2041nq are procesor i3-10110U cu două nuclee și capabil în a scoate 4045 puncte pe cpubenchmark. E un procesor apărut undeva pe la jumătatea anului 2019 așa încât să-l găsim în laptopurile anilor ce au urmat.

În procesor are și cip grafic Intel UHD care în teorie ar trebuie să ruleze și filme 4K. În practică va putea afișa doar filme Full HD deoarece rezoluția ecranului e 1920×1080 pixeli… și oricum nu are sens să vă uitați la mai mult decât filme HD deoarece de la o anumită distanță nu se vede diferența dintre HD și FHD. O rezoluție mai mare a filmului e utilă dacă vreți conectați un monitor sau un televizor la laptop pentru a vă uita la filme… acest lucru fiind posibil.

Nu are unitate optică, dar în schimb are 3 USB, HDMI (conectare monitor sau televizor), LAN Gigabit, card reader, bluetooth și wireless n.

În privința portabilității trebuie să scriu că are o greutate de puțin sub 2kg, iar bateria va ține vreo 3-4 ore. E vorba despre o baterie cu 3 celule.

Câteva aspecte negative care trebuie luate în considerare ar fi că nu are placă video dedicată, procesorul nu e quad core și nu are wireless ac (sau mai noul ax cunoscut ca fiind wireless 6).

Acest model se va dovedi mai mult decât suficient dacă vreți un laptop bun la toate, mai puțin la jocuri complexe și editări video.

Te-ar mai putea interesa