HP 15-da1016nq, laptop cu greutate redusă

Laptopul HP 15-da1016nq are cea mai avansată configurație din serie și se datorează în mare parte procesorului Core i7 Whiskey Lake. Să nu uităm nici de placa video dedicată care se activează când rulați conținut 3D sau doar video. Procesorul are și el o placă video doar că este integrată, iar memorie video nu e dedicată ca la MX130. Această comutare între plăcile video se face pentru a obține autonomie bună și performanțe superioare când e nevoie.

Chiar dacă la exterior cam toate arată la fel, la interior sunt diferențe majore în special dacă comparăm pe acesta cu unul care e la jumătate de preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurația sa e una multimedia însă pentru gaming e nevoie de un hardware mai scump dar și de o construcție diferită, la care să se fie adăugat și un sistem de răcire cu două ventilatoare mari. Acest brand oferă astfel de laptopuri dar bugetul e peste 3000 lei. Mă refer la serii precum Pavilion sau Omen și componentele diferă în funcție de buget.

Păreri pro și contra

Laptopul acesta nu mai are nevoie de o mulțime de periferice deoarece are dotări numeroase: sistem audio stereo, webcam, touchpad, un ecran Full HD, WiFi integrat, bluetooth și cititor de carduri. Porturile sunt de ajuns pentru că avem mai multe tipuri și nu e nevoie să avem mai multe de același fel. În general, dotările sunt cam aceleași indiferent de serie, însă diferă de la o generație la alta și modelele de actualitate oferă USB 3.1 și WiFi Dual Band. Nu știu cât de folos vă vor fi pentru unii utilizatori, deoarece poate preferați să vă conectați prin cablu LAN la internet și nu prea transferați date pe medii de stocare externe.

Recomand să vă luați un stick USB rapid deoarece se poate copia mult mai rapid fișierele și sistemul de operare se instalează în câteva minute, că doar avem și SSD. HP 15-da1016nq oferă ceva mai multă autonomie decât alte generații pentru că acum avem procesoare pe 14 nm dar și restul componentelor sunt mai eficiente.

Te-ar mai putea interesa