HP 15-da1013nq, laptop office cu i3 8145U

HP 15-da1013nq e un laptop care se adresează persoanelor interesate de un calculator portabil cu care să navigheze pe Internet, să vizioneze filme HD şi din când în când să se joace un joc nu prea complex.

Modelul e faţă are un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un aparat avansat tehnologic şi cu o portabilitate bună (greutatea e de undeva la 1,77kg şi bateria poate să ţină şi 12 ore).


Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15-da1013nq are un procesor i3 model 8145U care scoate 5509 puncte la benchmark, fiind echivalentul unui procesor i5 (sau chiar i7) mai vechi. Pentru a putea rula filme HD acest model are cip grafic Intel HD.
Pe partea de memorie vine echipat cu 8GB memorie RAM şi SSD de 256GB. În opinia mea nu aveţi nevoie de mai mulţi RAMi ori spaţiu de stocare. (Solid State Drive-ul e de tip M2.)
Din păcate nu are unitate optică, iar din această cauză sistemul de operare se poate instala de pe uns stick USB. Lipsa DVD e un avantaj deoarece se reduce greutatea laptopului şi pentru că oricum nu aţi fi folosit această unitate.
Conectica e una foarte bună deoarece vorbim despre 3 porturi USB, HDMI, LAN Gigabit, wireless ac şi bluetooth.
Are sistem de operare prezent de tipul Free DOS, iar din această cauză vă recomand să instalaţi Windows 10.
În opinia mea ecranul e unul perfect pentru filme deoarece are o diagonală potrivită de 15,6 inci cu rezoluţie 1080p, panel SVA (oferă unghiuri bune de vizualizare) şi strat anti-glare (pentru ca lumina să nu se reflecte).

Un astfel de notebook PC e numai bun pentru acasă ori la lucru. Vine cu componente noi care-l fac robust şi durabil. De exemplu procesorul e unul din generaţia a opta care e foarte puternic. Cea mai importantă componentă dintr-un PC e procesorul deoarece aceasta oferă puterea de procesare.
HP ca brand e unul premium, iar în lume e cunoscut pentru dispozitivele sale foarte fiabile.

Te-ar mai putea interesa