HP 15-da1012nq, laptop cu sistem de operare licențiat

HP 15-da1012nq poate înlocui un desktop deoarece are numeroase dotări bune și un hardware eficient. Noul Core i3 Whiskey Lake are un scor de performanță foarte bun și pentru utilizatorii office e de ajuns. Acesta se comportă foarte bine dacă are suficientă memorie RAM și un SSD. Ideal ar fi fost să aibă 8GB RAM, dar și cu 4GB se va descurca excelent în cele mai multe situații pentru că veți folosi doar programe office.

Chiar dacă arată ca și multe alte modele, hardware-ul e altul și îi lipsește acea unitate DVD. lipsa ei face ca laptopul să cântărească numai 1.7 kg, deci e mai portabil. E subțire însă tot nu e precum un ultraportabil realizat din aluminiu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Aveți un hardware cu procesor Intel, dar sunt laptopuri și cu AMD Ryzen care sunt la fel de atractive. Raportul preț/performanță al laptopurilor e foarte bun în special când discutăm de variante accesibile. Nu mai e nevoie de un monitor pentru că laptopurile au ecran Full HD decent, însă e loc de îmbunătățiri. Avantajele sunt vizibile, adică e ușor de observat că aveți toate dotările necesare și chiar puteți lucra imediat pe el.

Păreri pro și contra

Bateria sa se încarcă rapid și are o durată de viață generoasă dacă ne rezumăm strict la uz office. Un gadget cu greutate redusă va fi apreciat de cei care se află în mișcare, dar aceasta presupune că are și un design compact. Conectivitatea e excelentă la astfel de laptopuri deoarece avem porturi USB avansate dar și tehnologii fără fir ca bluetooth 4.2 și WiFi n. Difuzoarele oferă o sonorizare bună deoarece sunt poziționate frontal.

HP 15-da1012nq arată bine dar aș fi apreciat mai mult dacă ecranul ar fi avut margini subțiri cum am văzut la alte serii. La acesta SSD-ul e de tip M.2 car ee mult mai rapid decât un hard disc clasic de 5400 RPM, iar în anii următori îl puteți înlocui cu unul chiar și de 1TB. Prețurile acestor componente e tot mai atractiv, astfel că hard discurile vor dispărea.

Te-ar mai putea interesa