HP 15-da1011nq, laptop Full HD cu SSD

Laptopuri HP au devenit competitive în ultimii ani în special datorită unor serii accesibile, dar să nu uităm nici de cele de gaming – Omen. HP 15-da1011nq are un hardware interesant pentru cât costă – Core i3 Whiskey Lake, 4GB RAM și SSD de 256GB. Procesorul e foarte important, de aceea e bine să fie cât mai avansat și un Core i3 se descurcă foarte bine în cele mai multe situații. Placa video a acestui laptop e oferită tot de Intel deoarece e integrată în procesor.

Sunt multe laptopuri de la acest brand care arată ca și cel de jos, însă componentele pot fi fie altele. Oricum, procesoare Intel Pentium și Celeron sunt inferioare ca performanțe și numărul de nuclee nu prea are mare importanță. Doar în cazul jocurilor și aplicațiilor profesionale e nevoie de atât de multe nuclee. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noua generație de procesoare oferă specificații foarte bune și placa video Intel HD se descurcă bine, puteți reda chiar și filme 1080p. Acesta suportă memorie RAM la frecvență destul de mare – 2400 MHz. Majoritatea ecranelor au finisaj anti-glare pentru a nu fi orbiți de lumina puternică din jur. Variante lucioase sunt utile doar la cele care prezintă și tehnologie touch.

Păreri pro și contra

Noile laptopuri au plăci de bază moderne cu suport pentru SSD M.2, acest format oferind numeroase avantaje (dimensiune redusă, performanțe superioare, preț decent). Chiar și laptopul scade în dimensiuni dacă observați și producătorul renunță. Greutatea redusă a laptopului e un punct forte atunci când nu vreți să-l țineți doar pe birou și puteți alege cu încredere un mouse fără fir (e mic și ușor de transportat). Nu sunt necesare upgrade-uri, însă cred că 8GB ar fi ideal pentru orice laptop și nu costă mult o memorie RAM.

HP 15-da1011nq e unul dintre acele laptopuri care pot fi folosite atât la locul de muncă, cât și acasă. Se pot viziona filme la calitate video superioară pentru că acum avem un ecran Full HD, însă când vă folosiți mai mult de placa video autonomia scade mult.

Te-ar mai putea interesa