HP 15-da0195nq, laptop cu Celeron N4000 şi 4GB RAM

HP 15-da0195nq e un laptop modern care vine cu procesor Intel dual core model Celeron N4000 şi cu 4GB memorie RAM. Din specificaţiile sumare se poate vedea că e un laptop office adresate celora intresaţi de o soluţie pentru la şcoală. E un laptop de bază care poate fi utilizat la sarcini precum navigat pe net, editare documente şi vizionat filme HD.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop modern care are un ecran de 15,6 inci şi o portabilitate bună deoarece greutatea e de 1,8kg. Ar mai fi de adăugat că bateria ţine maxim 13 ore… conform producătorului.


Păreri pro şi contra

Laptopul HP 15-da0195nq face parte din seria HP 15 şi de aceea are acel design minimal şi sobru în acelaşi timp.
După cum am scris mai sus, acest laptop are un ecra de 15,6 inci care vine cu rezoluţie 1366×768 pixeli. Pentru ca unghiurile de vizualizare să fie unele cât de cât ok are panel SVA.
Memoria RAM standard e de 4GB, iar pentru stocare suficientă are un hard de 500GB. Capacitatea hardului e mai mult decât suficientă.
Nu are unitate optică, iar din această cauză Windows 10 trebuie instalat de pe un stick USB.
La capitolul conectivitate stă foarte bine întrucât are 3 porturi USB, HDMI, Gigabit LAN, wireless şi bluetooth.
Referitor la procesorul Celeron trebuie precizat că e unul suficient de puternic deoarece vine cu 1492 puncte pe cpubenchmark. Este echivalentul unui Pentium din generaţiile anterioare.
Ce ar mai trebuie adăugat pe partea de portabilitate ar fi că vine cu HP Fast Charge. Această facilitate presupune că laptopul se încarcă până la 50 procente în circa 45 minute.

De final pot spune că acest model e unul pentru persoanele interesate de ceva modern care să se descurce foarte bine la capitolul sarcini office. În opinia mea nu aveţi nevoie de mai mult pentru sarcini de bază, iar dacă vreţi ceva mai performant atunci există modele cu procesoare mai bune.

Te-ar mai putea interesa