HP 15-da0040nq, laptop cu procesor Kaby Lake R

Laptopul HP 15-da0040nq nu costă foarte mult pentru că e echipat cu una dintre cele mai atractive plăci grafice de pe piață. Cu alte cuvinte, oferă performanțe modice pentru acel buget, adică poate rula cele mai multe jocuri 3D. Procesorul Kaby Lake R e în centrul atenției pentru a apărut recent pe această platformă și poate fi comparat cu versiunea Kaby Lake Quad Core (HQ), doar că acest i5-8250U e ceva mai eficient și autonomia bateriei e mult mai mare.

Chiar dacă multe laptopuri arată la fel, configurațiile sunt mult diferite și de aceea prețurile pot să difere destul de mult. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt prezente și pe late laptopuri dar la un alt preț. Mă refer la următoarele: GeForce MX130, 8GB RAM, spațiu de stocare de 1TB și CPU-ul Core i5-8250U. E forate important ca memorie RAM să aibă o frecvență cât mai mare, iar aici discutăm de una de 2400 MHz.

Orice laptop se mișcă mai bine cu un SSD doar că are un preț mai mare și nu veți primi aceeași capacitate de stocare. Hardul interior poate fi pus într-un rack, astfel încât să fie folosit ca un hard disc extern, iar la interior se poate instala acel SSD care vă place mai mult.

Păreri pro și contra

E de apreciat că greutatea laptopului a scăzut semnificativ, astfel că are doar 2 kg și e ceva mai subțire decât alte serii de la HP. Portul USB 3.1 e destul de popular în 2018 deoarece are o funcționalitate mai ridicată, dar nu e cel de tip C. O rezoluție 1080p e una destul de apreciată în special dacă panoul e unul ceva mai avansat. Doar laptopurile cu ecran touch au o suprafață lucioasă și lumina puternică poate fi deranjantă, pe când la acesta suprafața e mată (anti-glare=anti-orbire).

HP 15-da0040nq e complet negru după cum se și vede din poza de sus și logo-ul de pe capac e destul de bine evidențiat (la alte serii arată diferit). E instalat doar Free DOS, iar dacă vreți un software licențiat, vă recomand să luați laptopul la pachet cu Windows 10.

Te-ar mai putea interesa