HP 15-da0007nq, laptop cu i5-8250U și MX110

HP 15-da0007nq este un laptop multimedia al anului 2018 care e dotat cu procesor i5 de ultimă generație și cip grafic cu memorie dedicată. E perfect pentru filme, jocuri nu prea complexe și ca desktop replacement.
Poate înlocui cu succes un desktop deoarece ecranul are panel SVA (oarecum similar IPS), iar procesorul e similar celora de pe PC-uri desktop deoarece are 4 nuclee.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop care nu doar arată bine, ci și unul care se prezintă excelent din punct de vedere tehnologic.


Avantaje

Ecranul acestui laptop e foarte clar mulțumită panelului SVA (întâlnit în principal la monitoarele HP), rezoluției FHD și diagonalei de 15,6 inci.
Procesorul e un Intel din seria a opta, mai exact un i5 cu patru nuclee și cip grafic integrat. Acest model i5-8250U e unul foarte bun.
Pentru ca jocurile să ruleze bine acest notebook are și cip grafic GeForce cu memorie dedicată de 2GB. E vorba despre modelul MX110 de la Nvidia.
Față de alte laptopuri acesta e bun și pentru business deoarece vine cu Windows 10 preinstalat, iar din această cauză poate fi utilizat din prima pentru lucru.
Memoria RAM e una suficientă de 8 giga, iar pentru stocare se folosește de un hard de 1TB. Acestea sunt niște capacități mai mult decât suficiente.

Dezavantaje

Rezoluția ecranului putea fi mai mare, iar aici mă refer la 4K. Era util pentru vizionarea clipurilor și a pozelor la rezoluții mai mari.
Nu are DisplayPort, acesta fiind un port profesionist care permite furnizarea pe un televizor a unor imagini mai calitative decât de pe HDMI.

Concluzii

Un notebook precum HP 15-da0007nq e adresat persoanelor interesate de un model aspectiv, care să nu coste prea mult și care să aibă componente noi.
Modelul acesta poate fi utilizat la orice tip de sarcină, dar trebuie să aveți grijă deoarece nu e tocmai un laptop de jocuri… chiar dacă poate fi folosit la așa ceva.

Te-ar mai putea interesa