HP 15-da0002nq, laptop cu i5-8250U și GeForce MX110

Dacă sunteți interesați de un laptop multimedia atunci recomandarea mea ar fi acest HP 15-da0002nq. Vine cu procesor i5 quad core, ecran Full HD și placă video GeForce MX110.
Acest laptop poate fi utilizat acasă, dar și la lucru deoarece are toată conectica (porturi) de care ai nevoie… pe lângă componente performante.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », și pe acești bani primim un aparat care se comportă formidabil indiferent de ce ai face pe el. Din imaginea alăturată puteți observa că are un design economic… lucru caracteristic laptopurilor HP.


Avantaje

Modelul de față vine cu un procesor i5-8250U care are 4 nuclee și un consum energetic scăzut. Un astfel de procesor este echivalentul i5-urilor de pe desktop dpdv al performanței.
Memoria RAM e una tip DDR4 (frecvența de 2400) cu o capacitate de 4GB și în opinia mea e mai mult decât suficient.
Pentru stocare se folosește de un hard de 1TB care are 5400 rotații. Ar fi fost mai bun un SSD de 256, dar e bine și așa.
Ecranul e unul superb deoarece vorbim despre unul de 15 inci cu rezoluție 1920×1080 pixeli și finisaj anti-glare.
Dispune de o multitudine de porturi printre care 3 USB-uri, LAN Gigabit și wireless ac.

Dezavantaje

Nu dispune de cip grafic mai performant… ceva de genul GTX 1050. Acest lucru ar fi fost util în cazul în care v-ar fi interesat să jucați jocuri de generați nouă cu cât mai multe FPS-uri.
Are unitate optică de tip DVD care adaugă un plus de câteva sute de grame făcând ca greutatea laptopului să fie de 2kg.

Concluzii

Laptopul HP 15-da0002nq e unul adresat persoanelor care sunt în căutarea unui laptop premium cu componente noi și fiabilitate crescută. Poate fi utilizat la diverse sarcini precum și pe post de desktop replacement (înlocuitor PC).
Ecranul e unul foarte bun deoarece are panel SVA. Acest tip de panel e unul similar IPS, doar că e întâlnit mai mult la laptopurile HP. Oferă culori realiste și unghiuri de vizualizare ok.

Te-ar mai putea interesa