HP 15-bw010nq, laptop office cu AMD A9-9420

Sunt destul de puține laptopuri ca acest HP 15-bw010nq deoarece producătorii preferă să ofere variante cu procesoare Intel, dar și laptopurile cu AMD mi se par destul de performante. Procesorul acestui laptop e echivalentul unui model Intel Pentium din cea mai recentă generație. Pe acest laptop recomand doar un sistem de operare Windows 10 deoarece aveți nevoie de drivere compatibile, iar versiunile anterioare nu oferă drivere. Designul nu e unul premium, dar îmi place că rama ecranului e lucios, iar laptopul are un finisaj mat.

Cele mai multe laptopuri de pe piață au procesoare de tip Core i3, dar poate că nu vreți să cheltuiți chiar atât de mult pe un laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele acestui laptop sunt destul de interesante și nu cred că are nevoie de mai mult. Procesorul A9-9420 are placă video proprie ca multe alte procesoare, doar că nu se compară cu una dedicată. Pe acesta aș instala doar cel mai nou sistem de operare de la Microsoft, adică Windows 10 sau chiar o versiune mai nouă.

La capitolul dotări nu i-aș putea reproșa ceva, dar tot nu are cele mai noi porturi. Sunt laptopuri cu USB C, dar poate că nici veți găsi utilitate pentru acel tip de port. Un SSD e superior unul hard disc la toate capitolele, iar modelele prezente sunt chiar spațioase doar că nu sunt la fel de accesibile. Costul e același dacă discutăm de un hard disc de 500GB și un SSD de 120GB.

Păreri pro și contra

Nu orice laptop oferă o autonomie maximă de 11 ore, dar și aceasta poate fi atinsă doar în anumite condiții. Chiar dacă are o configurație puțin mai diferită, se adresează celor care nu vor să încerce jocuri 3D. Adică e un laptop office modest care trebuie luat în calcul. Poate fi transportat destul de ușor datorită greutății scăzute dar e loc de mai bine la capitolul construcție, deoarece sunt laptopuri chiar și de 1.9 kg.

HP 15-bw010nq nu e ca oricare alt laptop, dar nici nu puteți avea pretenții să fie prea performant sau dotat în acest buget. Poate că nu v-ați făcut o idee prea bună despre acest model, de aceea am și pus prezentarea de la final.

Te-ar mai putea interesa