HP 15-ay111nq, laptop business cu i5 și SSD

HP 15-ay111nq e un laptop al anului 2017 dotat cu procesor i5, ecran Full HD și placă video R7 care are memorie dedicată. E un laptop care poate fi utilizat la sarcini multimedia și business, iar portabilitatea e una excelentă.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care nu doar arată bine, ci și unul cu componente avansate. Mai exact e un model care vine cu procesor i5, ecran HD, SSD și placă video Radeon R7 (model din clasa 3).


Caracteristici

Modelul 15-ay111nq e unul dotat cu procesor i5 Kaby Lake model i5-7200U, iar acesta are integrat și cip grafic Intel HD 620.
Pentru jocuri și aplicații care au nevoie de procesare video acest model are Radeon R7, adică o palcă video cu memorie dedicată de 4GB.
Pentru stocare se folosește de un SSD cu capacitate de 256 de giga. Această componentă are rol de accelerare a sarcinilor deoarece oferă un timp de răspuns foarte scăzut.
Memoria RAM a sistemului e de 8 giga tip DDR4. Eu zic că e suficient și e bine că e mai mare decât cea a plăcii video.
Pentru conectarea la net se poate folosi de LAN sau wireless N. Aș fi apreciat dacă ar fi avut suport Gigabit.
Instalarea sistemului de operare se poate face de pe USB sau DVD, iar eu recomand Windows 10. XP, Windows 7 și ale prostii sunt depășite, iar drivere nu o să găsiți, motiv pentru care laptopul nu va rula bine. Deci, instalați Windows 10 64 bit.

Păreri pro și contra

E de apreciat faptul că are un aspect plăcut, greutatea redusă (puțin sub 2 kg), bateria care ține undeva la 4-6 ore (depinde ce faceți pe el), performanțele bune, ecranul foarte clar (rezoluție ridicată, strat anti-glare, panel de calitate) și că are multe porturi.
Eu consider că prezența unității optice e un dezavantaj întrucât nu are vreo utilitate.

Concluzie

De final trebuie spus că acest model se adresează celora care vor un desktop replacement ok. Poate fi întrebuințat pentru orice tip de sarcină, chiar și jocuri.
Din clipul de alături poți vedea mai bine cum se prezintă acest model.

Te-ar mai putea interesa