HP 15-ay110nq, laptop multimedia cu SSD performant

Laptopul HP 15-ay110nq pate fi inclus în segmentul multimedia deoarece are acea placă video dedicată și un procesor performant. Principalul motiv pentru care veți alege acest laptop e configurația. Poate că placa video AMD Radeon nu e una impresionantă dar nu e nevoie de mai mult dacă nu vreți să jucați cine știe ce jocuri. Totuși, dacă vreți să jucați cele mai noi apariții, trebuie să alegeți un un procesor de tip HQ și placă video mult mai bună. Acesta arată ca multe alte modele din seria Pavilion 15 și cred că veți aprecia finisajul negru lucios din jurul ecranului.

Sunt destul de multe laptopuri cu configurație multimedia, doar că nu toate un un SSD de tip M.2 care e cel mai avansat. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un laptop se alege în funcție de componente, dar anumiți utilizatori se uită și la dotări. Laptopurile sub 3000 de lei nu prea oferă dotări speciale și doar seriile multimedia premium sau de gaming pot oferi o carcasă metalică, tastatură iluminată și alte dotări mai rare. Nu are un procesor de gaming ci unul de tip și apreciez că face parte din cea mai recentă generație – Kaby Lake.

Memoria RAM e una cu o capacitate de 8GB și nu e nevoie de mai mult. Spațiul de stocare e suficient că doar e vorba de un SSD M.2.

Păreri pro și contra

Poate fi transportat ca oricare alt model, doar că acesta are o greutate de 2kg. Prețul e foarte bun pentru ce oferă, iar placa video AMD e cam la fel de performantă ca GeForce 920M, deci ar fi o alternativă. Acest brand a ales AMD Radeon R7 M440 datorită prețului mai mic. Un minus ar putea fi ecranul HD, pentru că există laptopuri chiar și cu ecran FullHD dar nu în același buget.

HP 15-ay110nq poate fi un bun înlocuitor pentru actualul desktop deoarece e suficient de dotat și performant, iar mulți dintre voi apreciați portabilitatea mai mult decât performanța. Un desktop e ceva mai performant decât un laptop în același preț, doar că are nevoie de un monitor.

Te-ar mai putea interesa