HP 15-AY104NQ, laptop cu greutate redusă

Laptopul HP 15-AY104NQ e unul dintre multele laptopuri cu placă video dedicată și procesor performant de la acest brand. Arată destul de bine dar sunt variante și pe argintiu cu negru. Merită să alegeți un laptop cu procesor atât de avansat deoarece poate fi folosit pentru orice. Acesta nu necesită nici o îmbunătățire deoarece are componente suficient de avansate, iar placa video e similare cu GeForce 920M. Alături de acea geantă care o puteți lua cu acesta, puteți opta și pentru un mouse.

Sunt destul de multe laptopuri multimedia pe piață și cam toate brandurile oferă variante alternative. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Configurațiile oferite de acest brand sunt de multe feluri, de aceea sunt și multe serii pe piață. Are cel mai avansat procesor de pe platformele mobile, există și o seri de tip HQ care se adresează gamerilor. Aceste procesoare au placă video proprii însă pentru sarcini mai grele cum sunt jocurile sau conținutul media, e nevoie de ceva mai bun. Motiv pentru care acest laptop are o placă video Radeon R7 M440, care e suficient de performantă.

Cele mai bune serii de laptopuri pentru jocuri sunt cel de tip Omen care arată mult mai bine și oferă chiar tastatură iluminată. Acesta arată bine cu acea ramă lucioasă din jurul ecranului, iar dacă vă plac filmele, puteți conecta un televizor.

Păreri pro și contra

Poate rula multe jocuri la detalii medii, dar depinde și de jocurile alese. Unele jocuri cer plăci video mai avansate sau chiar minim 16GB RAM. Chiar dacă nu are un procesor de gaming, actualul model oferă performanțe decente și un consum mic de energie (astfel, autonomia e destul de bună).

HP 15-AY104NQ e un aparat destul de dotat, adică poate ține locul unui desktop fără nici o problemă. Totuși, nu e upgradabil ca un laptop pentru că sunt piese integrate și construcția e compactă. La un laptop clasic se poate schimba hard discul și memoria RAM dacă nu e integrată (unele laptopuri au și memorie RAM integrată, dar au și un slot pentru upgrade).

Te-ar mai putea interesa