HP 15-ay101nq, laptop cu i7 și Radeon R7

HP 15-ay101nq e un laptop apărut recent pe piață, fiind dotat cu procesor rapid și 4GB memorie RAM. Procesorul e un i7-6500u cu un scor la benchmark de 4423 puncte, iar asta îl face foarte bun pentru sarcini multimedia (vizionat filme HD și jocuri nu prea complexe).
Placa video e un Radeon R7 M440 din clasa 3 și e echivalentă GeForce 920M. Se poate spune că aceasta e numai bună pentru filme.

Modelul 15-ay101nq vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care poate fi utilizat și pe post de desktop replacement.
Se poate vedea din imaginea alăturată că acest model e unul care arată excelent, fiind disponibil pe negru. E tot Pavilion, dar unul mai economic.


Caracteristici

Principalele caracteristici cu care se laudă acest model ar fi procesorul i7 tip dual core, placa video discretă (e una cu memorie dedicată de 4GB) cu cip R7 M440 și portabilitatea ok.
Tastatura e una completă, adică cu parte numerică în dreapta, iar utilizarea ei e foarte ușoară.
Vine cu unitate DVD integrată, iar acest lucru face ca aparatul să fie unul ușor de utilizat atunci când vine vorba de instalarea OS-ului ori a programelor. Oricum, eu recomand ca instalarea sistemului de operare (OS) să se facă de pe un stick USB.

Avantaje

La capitolul portabilitate laptopurile HP stau cel mai bine deoarece au în medie o greutate de 2 kilograme, fiind cu unitate DVD integrată.
Vine cu multiple porturi, cum ar fi USB 3.0, bluetooth și HDMI. Cele mai importante ar fi USB 3 și HDMI. Dacă o s folosiți mouse wireless atunci evident că o să vă fie de folos bluetooth, dar oricum și mouse-ul are un adaptor pentru așa ceva,
Procesorul e unul foarte puternic. Vă recomand să alegeți laptopuri cu i7 deoarece procesorul e cea mai importantă componentă dintr-un laptop.

Concluzie

Un notebook precum HP 15-ay101nq e unul pentru cei interesați de un model cu aspect sobru și cu o construcție robustă.
Din clipul alăturat puteți vedea cum arată acest model. Are un aspect clasic de Pavilion, doar că e complet negru.

Te-ar mai putea interesa