HP 15 15s-fq1014nq, laptop de 15 inci cu placă video intergată

Laptopurile din generație recentă au un design modern cu ramă subțire, iar din poza de prezentare postată jos se vede acest aspect. HP 15 15s-fq1014nq arată mult diferit față de laptopurile din generațiile precedente și se observă clar că e o variantă office atractivă. Arată bine pe gri, iar tastatura e una de culoarea neagră astfel că va ieși mai bine în evidență. E necesar un mouse poate chiar cu fir, astfel nu aveți nevoie de baterii și cel cu fir e mai ușor. Alegerea e a voastră și poate că v-ați gândit și la alte periferice.

Față de alte soluții, acesta are software licențiat preinstalat. Vorbim despre Windows 10 Home care e perfect pentru acasă și poate chiar la locul de muncă. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Componentele sale le vedem și pe alte laptopuri, însă pe desktopuri componentele sunt diferite. Laptopurile au un consum mai mic de energie deoarece sunt concepute pentru a funcționa doar cu baterie, însă pot fi conectate la priză.

Ecranul nu e de tip touch sau de tip IPS, ci e vorba de un panou similar – SVA, iar rezoluția sa e una 1080p. Cei 8GB memorie sunt de ajuns pentru aplicații și spațiul de stocare e generos fiind asigurat de un SSD în format mic (M.2). Tot mai multe laptopuri vin cu aceste tipuri de SSD-uri și hard discurile sunt de domeniul trecutului.

Păreri pro și contra

Porturile sunt bine poziționate și numeroase, nu cred că-i lipsește vreunul însă sunt și adaptoare la portul USB 3.1. Cele mai multe laptopuri în acest buget au un procesor cu 4 nuclee, adică vorbim de variante precum Intel Core i5 sau poate unele de la AMD. Un ecran de 15 inci oferă suficient spațiu de lucru, dar există și posibilitate conectării unui monitor dacă vă interesează multitaskingul.

HP 15 15s-fq1014nq e unul dintre cele mai portabile laptopuri de 15 inci având o greutate de numai 1.69 kg. Totuși, nu aș puteam spune că intră în segmentul premium, pentru că nu are carcasă metalică și acele variante sunt chiar mai ușoare (au în jur de 1.5 kg).

Te-ar mai putea interesa