HP 14s-dq5006nq, păreri model cu i5-1235U și Windows

Notebook-ul HP 14s-dq5006nq este unul cu i5 pentru persoanele interesate de un laptop business ori multimedia. În acest sens sunt de folos procesorul i5, cei 16 giga RAM și Windows-ul preinstalat.
Un laptop echipat cu i5 are un raport preț/performanță mai bun decât în cazul modelelor echipate cu i7.

Laptopul are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar din poza de alături se poate vedea că e vorba despre un model de culoare argintie cu tastatură compactă. Oarecum putem spune că a împrumutat unele elemente de design de la Apple, lucru care nu-l văd ca pe un minus.

Păreri pro și contra

Procesorul din laptopul 14s-dq5006nq este un i5 cu 10 nuclee, adică un model 1235U. Acesta ne furnizează toată puterea de care avem nevoie în sarcini solicitante.

Alte aspecte pozitive de care trebuie să ținem cont sunt:

  • Ecranul clar de 14 inci cu rezoluție FHD, panou IPS și strat anti-glare. Ecranele de 14 inci sunt caracteristice modelelor de laptopuri ultraportabile (așa cum e și acesta).
  • Memoria e mai mult decât suficientă deoarece discutăm despre 16 GB DDR4 și stocare pe SSD de 512 GB.
  • Portabilitatea pentru că are greutate de 1,5kg și bateria ține maxim 8 ore.
  • Ergonomia întrucât are tastatură iluminată, ecran de pe care nu se reflectă lumina și greutate mică.

Sunt și unele lucruri negative precum faptul că nu are placă video cu memorie dedicată și tastatura e una fără numpad (acea tastatură numerică).
Nu trebuie să înțelegeți greșit, laptopul are placă video, dar e una integrată în procesor. Aceasta portă numele de Iris Xe.

Un astfel de dispozitiv consider că ar fi util celora interesați de ceva pentru acasă, dar datorită portabilității bune cred că va fi suficient și pentru oamenii de afaceri.
Laptopurile celor de la Hp sunt preferate de segmentul business (al oamenilor de afaceri) deoarece sunt fiabile, performante și au un excelent raport între preț și dotări.

Te-ar mai putea interesa