HP 14s-dq1013nq, laptop de 14 inci cu Windows 10 Home

Laptopul HP 14s-dq1013nq e unul dintre cele mai noi modele de la acest brand și se vede că avem noul design care e ceva mai compact, astfel că și greutatea laptopului a mai scăzut puțin. Nu e vorba de o serie de ultrabookuri, însă laptopul are numai 1.46 kg, adică e foarte ușor de transportat. La interior avem un hardware cu procesor Intel pe 10 nm deoarece e vorba de generația Ice Lake, astfel că vă puteți bucura de o autonomie mult superioară.

Din imaginea de jos se poate vedea că nu e în totalitate pe negru, ci doar partea de la interior. Astfel porturile sunt destul de vizibile și în partea dreaptă nu e prezentă o unitate optică, dar nici în trecut nu vedeam pe variante de 14 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Fiecare generație nouă de procesoare oferă performanțe remarcabile, însă plăcile video integrate sunt cam la fel. Doar Core i3 oferă 2 nuclee, astfel că nu le puteți folosi pentru aplicații multi-core.  Ecranul său are o diagonală satisfăcătoare și imaginea e una superioară datorită rezoluției 1080p. Nu prea mai sunt laptopuri cu imagine HD, iar panelul e bine să fie fie IPS, fie SVA. Acestea două oferă cea mai bună calitate video.

Păreri pro și contra

Se instalează rapid orice aplicație pe acest laptop datorită SSD-ului, dar și porturile USB 3.1 au un rol important în caz că folosiți un stick. Designul său e unul modern pe argintiu, iar logo-ul e destul de bine evidențiat. Fiabilitatea e una superioară pentru că discutăm de un brand cu experiență și care oferă soluții business acceptabile. Aveți la dispoziție un spațiu de stocare mare dar și de o memorie RAM generoasă pentru multitasking.

HP 14s-dq1013nq vine cu Windows 10 care e și sistemul de operare recomandat pentru o mulțime de laptopuri. Prețul e ceva mai mare la modelele cu Windows preinstalat însă e bine să aveți licență pe sistemul de operare, iar sisteme de operare ca Linux nu vor evidenția prea mult performanțele, plus că poate sunteți familiarizați cu o mulțime de programe care sunt pe Windows.

Te-ar mai putea interesa