HP 14s-dq1013nq, laptop de 14 inci cu Windows 10 Home

Laptopul HP 14s-dq1013nq e unul dintre cele mai noi modele de la acest brand și se vede că avem noul design care e ceva mai compact, astfel că și greutatea laptopului a mai scăzut puțin. Nu e vorba de o serie de ultrabookuri, însă laptopul are numai 1.46 kg, adică e foarte ușor de transportat. La interior avem un hardware cu procesor Intel pe 10 nm deoarece e vorba de generația Ice Lake, astfel că vă puteți bucura de o autonomie mult superioară.

Din imaginea de jos se poate vedea că nu e în totalitate pe negru, ci doar partea de la interior. Astfel porturile sunt destul de vizibile și în partea dreaptă nu e prezentă o unitate optică, dar nici în trecut nu vedeam pe variante de 14 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Fiecare generație nouă de procesoare oferă performanțe remarcabile, însă plăcile video integrate sunt cam la fel. Doar Core i3 oferă 2 nuclee, astfel că nu le puteți folosi pentru aplicații multi-core.  Ecranul său are o diagonală satisfăcătoare și imaginea e una superioară datorită rezoluției 1080p. Nu prea mai sunt laptopuri cu imagine HD, iar panelul e bine să fie fie IPS, fie SVA. Acestea două oferă cea mai bună calitate video.

Păreri pro și contra

Se instalează rapid orice aplicație pe acest laptop datorită SSD-ului, dar și porturile USB 3.1 au un rol important în caz că folosiți un stick. Designul său e unul modern pe argintiu, iar logo-ul e destul de bine evidențiat. Fiabilitatea e una superioară pentru că discutăm de un brand cu experiență și care oferă soluții business acceptabile. Aveți la dispoziție un spațiu de stocare mare dar și de o memorie RAM generoasă pentru multitasking.

HP 14s-dq1013nq vine cu Windows 10 care e și sistemul de operare recomandat pentru o mulțime de laptopuri. Prețul e ceva mai mare la modelele cu Windows preinstalat însă e bine să aveți licență pe sistemul de operare, iar sisteme de operare ca Linux nu vor evidenția prea mult performanțele, plus că poate sunteți familiarizați cu o mulțime de programe care sunt pe Windows.

Lasă un comentariu