HP 14s-dq1003nq, laptop cu procesor Core i5 pe 10 nm

laptopul HP 14s-dq1003nq e un model interesant cu un design modern pe auriu, însă interiorul e tot pe negru. Lăsând la o parte designul, componentele sale sunt performante și are un ecran de 14 inci cu panou IPS. Poate că și un hardware cu Core i3 ar fi fost de ajuns, însă un Core i5 cu 4 nuclee e o investiție mai bună dacă vreți un laptop care să-l folosiți mulți ani.

E unul dintre acele ultraportabile cu o greutate foarte redusă – 1.46 kg, iar construcția e una solidă. Laptopurile de 14 inci nu au unitate optică și nici tastatura numerică  Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

HP 14s dq1003nq

Plăcile de bază noi suportă SSD de tip M.2 astfel că producătorii ales să instaleze acest tip de mediu de stocare. Din păcate prima generație vine cu un SSD de 256GB, iar poate voi vă doriți un spațiu mai mare, optați pentru un hard disc. Laptopul putea fi mai accesibil dacă nu ar fi avut Windows instalat, însă poate că nu vă pricepeți să-l instalați.

Păreri pro și contra

Noile componente sunt ceva mai eficiente și prețurile sunt relativ aceleași, deci chiar merită să alegeți un laptop mai nou. E vorba de un brand care oferă soluții office/business foarte bune și cel de sus e unul performant. Procesorul e cea mai importantă componentă iar laptopul de sus are un Core i5 din generația a 10-a numită Ice lake. Placa video e aceeași și e una integrată, motiv pentru care nu se pot juca jocuri pe el. Windows 10 Home e singurul sistem de operare care trebuie ales, iar dacă nu vă place versiune, optați pentru cea Pro.

HP 14s-dq1003nq reprezintă o soluție compactă și portabilă, iar voi nu trebuie să alegeți un laptop de top pentru a vă bucura de anumite caracteristici speciale. Oferă o autonomie maximă de 10 ore, care se poate atinge doar în anumite condiții (luminozitate scăzută, nu folosiți tehnologii fără fir și nu redați conținut video). Totuși, nu e cel mai echipat laptop de pe piață, nu are tastatură iluminată sau cititor de amprentă.

Lasă un comentariu