HP 14s-dq0003nq, laptop de 14 inci cu autonomie bună

Laptopul HP 14s-dq0003nq e ceva mai compact decât cele mai populare modele, însă nu cu mult și se vede din poza de jos. Designul a scăzut în dimensiuni pentru că producătorul a ales să folosească o ramă subțire la ecran, marginile fiind subțiri. Cred că la următoarele generații marginile vor fi insesizabile, iar o astfel de schimbare am văzut-o în cazul telefoanelor. Sunt puține laptopuri care arată atât de bine în acest buget și cred că o să vă placă combinația de negru cu argintiu. Porturile sunt bine evidențiate, tastatura e una plăcută, doar că nu avem acele .

Nu e atât de accesibil pentru că oferă Windows 10 cu licență, iar construcția sa e mai specială decât la cele cu ecran de 15.6 inci. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Noile componente consumă mai puțină energie, motiv pentru care autonomia e mare și procesorul joacă un rol important. E bine să aibă cel puțin 4 nuclee deoarece în unele situații veți folosi toate nucleele (depinde de aplicație). Ecranul IPS de 14 inci oferă cea mai bună imagine datorită unghiurilor de vizibilitate mari, imaginea fiind iluminată uniform și puteți privi ecranul din orice poziție. Avem un SSD mare de această dată și capacitatea sa e una satisfăcătoare, plus că e vorba de formatul M.2 cu suport NVMe, adică e mai rapid decât cele clasice.

Păreri pro și contra

Cântărește doar 1.4 kg și e destul de puțin în comparați cu un model clasic care poate avea până sau peste 2 kg. Singurul sistem de operare care poate fi instalat pe acesta e Windows 10 deoarece acesta oferă drivere compatibile pentru componentele sale. Sunt numeroase porturi pentru că laptopul nu e foarte subțire, iar unitatea optică nu e o dotare a acestor laptopuri. Se poate folosi o unitate optică externă dacă folosiți discuri, însă nu prea văd rostul. Memoriile USB sunt mult mai bune datorită interfeței USB 3.1, iar acest port oferă și alte beneficii. Sunt diverse adaptoare dacă vreți o anumită mufă, iar exemplu ar fi RJ45.

HP 14s-dq0003nq impresionează la capitolul performață și se datorează noului procesor Core i5 care are patru nuclee, iar placa video poate rula conținut HD și Full HD.

Te-ar mai putea interesa