HP 14s-dq0001nq, laptop cu Celeron N4000 şi SSD

Dacă sunteţi interesaţi de un laptop accesibil pentru sarcini de birou atunci acest HP 14s-dq0001nq ar fi unul numai bun. Procesorul Celeron N4000 este unul dual core şi scoate 1432 puncte pe cpubenchmark. Este echivalentul unui Pentium sau i3 mai vechi.

Modelul acesta vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un notebook PC cu sistem de operare (Windows 10 Home) preinstalat.
Din imaginea de alături se poate vedea că are un aspect foarte asemănător cu cel al laptopurilor de la Dell.
În opinia mea arată bine, fiind un aspect sobru şi modern în acelaşi timp.


Păreri pro şi contra

HP 14s-dq0001nq e un calculator cu ecran de 14 inci a cărui rezoluţie e HD şi stratul e anti-glare aşa încât lumina să nu se reflecte de pe suprafaţa sa.
Pe partea de memorie acest model are 4GB memorie RAM şi stocare pe SSD cu capacitate de 128 de giga. Tipul de SSD este M.2.
Procesorul amintit mai sus are şi cip grafic integrat de tipul Intel UHD. E un cip suficient, însă ecranul laptopului nu e FHD sau UHD (4K).
La capitolul porturi discutăm despre 3 porturi USB, wireless ac şi bluetooth.
Pentru segmentul de afaceri acest laptop vine cu cititor de amprentă, acest lucru făcând laptopul sigur.
Pe partea de portabilitate stă foarte bine deoarece acest model are o greutate de 1,5kg şi o baterie care ţine vreo 11 ore… în funcţie de ce faceţi pe el.
Şi muzica se va auzi bine deoarece sunetul e stereo, reprezentat de două difuzoare frontale.

Laptopul de faţă face parte din seria 14 (de aici şi codul 14s) şi se adresează persoanelor interesate de o soluţie performantă pentru acasă ori la lucru. Prin performantă mă refer la faptul că poate fi utilizat la sarcini office şi multimedia (vizionat filme HD).
Laptopul va părea şi mai mic prin faptul că are ecran cu micro-margini. Această tendinţă e prezentă la tot mai mulţi producători. De exemplu pe laptopurile Asus e NanoEdge.

Te-ar mai putea interesa