HP 14s-dq0000nq, ultraportabil cu Pentium Gold 5405U şi Windows 10

HP 14s-dq0000nq vine ca o alternativă mai capabilă la modelul cu Celeron şi se adresează celora interesaţi de ceva pentru acasă ori la birou. Procesorul Pentium 5405U e unul dual core capabil în a scoate 3175 puncte pe cpubenchmark. Segmentul business va aprecia acest procesor cât şi facilitatea de cititor de amprente întrucât e o metodă de siguranţă pentru deblocarea laptopului.

Laptopul vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe aceşti bani primim un laptop care se prezintă bine dpdv al caracteristicilor şi a portabilităţii. Greutatea sa e de circa 1,4kg, iar bateria sa ţine vreo 11 ore… conform producătorului.
Din poza de alături puteţi vedea că laptopul se prezintă bine vizual. Probabil că din aceasta nu se vede că laptopul nu are port LAN, acest lucru nefiind o problemă întrucât are wireless ac.

HP 14s dq0001nq

Păreri pro şi contra

Laptopul HP 14s-dq0000nq se prezintă bine pe partea de memorie întrucât are 4GB memorie RAM şi stocare pe SSD de 512 (M.2). Acestea sunt nişte capacităţi suficiente… în opinia mea.
Ecranul e unul de 14 inci cu margini foarte subţiri (lucru care oferă senzaţia că laptopul are un ecran mare), panou IPS şi rezoluţie FHD.
E un laptop care poate fi utilizat din prima în sensul că are sistemul de operare preinstalat. Vorbim despre Windows 10 care e cel mai avansat sistem de operare şi perfect pentru productivitate.
Cred că ar trebui să menţionez că pe partea de grafică are cip Intel HD Graphics 610 Integrat în procesorul Pentium Gold. Nu are memorie video dedicată, ci va folosi din memoria sistemului.

Per ansamblu acest laptop se va descurca formidabil în sarcini solicitante (filme Full HD, jocuri optimizate precum Lol, editări de documente Excel etc) şi va fi un însoţitor bun în călătorii de afaceri… în special prin faptul că are greutate redusă.
La un moment dat tabletele erau foarte populare, însă productivitatea pe ele lasă de dorit (îţi ia foarte mult să scrii un document sau sarcini de genul), iar din această cauză cred că laptopul de faţă va fi varianta perfectă pentru un om chibzuit.

Te-ar mai putea interesa