HP 110-210eq, sistem desktop PC

Desktop-ul HP 110-210eq e unul destul de bun și care are cele mai noi componente hardware. Se poate observa că oferă o carcasă destul de reușită iar în partea frontală are cele mai uzuale porturi dar și card readerul. Carcasa e una de dimensiuni medii și de aceea și consumul configurației e destul de mic (depinde și de cât de solicitată e configurația). E bine să alegeți de fiecare dată componente hardware noi deoarece sunt mai eficiente dar și performante. Cu siguranță, mai e nevoie de un monitor iar recomandarea mea e unul 1080p cu intrare DVI. Puteți opta și pentru Windows 8.1 sau 7, deoarece are Ubuntu.

Alegerea voastră ține de cât de mult aveți nevoie de anumite aplicații, ori poate îl vreți doar pentru navigare web și utilizare media (filme și muzică). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Desktop
Desktop

Procesorul Core i3-3240 de 2.9 GHz are o viteză de procesare bună și o placă video Intel care are suport HD. Nu e cel mai performant IvyBridge dar cu siguranță e ieftin și eficient. Placa de bază are sunet integrat, rețea integrată și 4GB memorie. Bineînțeles, e vorba de o memorie Single Channel și o puteți înlocui cu una de 8GB dacă aveți nevoie de mai mult.

Pe partea de stocare un hard de 1 TB cu 7200 RPM mi se pare ideal și nu l-aș înlocui. Poate aș mai alege un SSD pentru ca sistemul să pornească mai repede. Are un sistem de operare Ubuntu iar versiunea e 12.04. Eu aș alege Windows din multe motive, dar fiecare alege cum dorește și ce consideră mai util. Carcasa sa are destule USBuri, DVI, port audio, microfon și altele.

Plusuri: are DVI, hard generos și performant, procesor Core i3 ivyBridge, fiabilitate și multe USBuri.
Minusuri: nu prea sunt.

Nu sunt multe soluții office de la acest brand dar cu siguranță, HP 110-210eq poate fi o alegere bună în acest buget. Dacă nu vă plac jocurile ori nu folosiți programe profesionale, atunci acest desktop e perfect pentru acasă ori la locul de muncă. Atunci când alegeți un desktop e foarte important să alegeți unul de la un brand cunoscut (fiabilitate mai ridicată).

Te-ar mai putea interesa