HP 110-106eq, desktop PC Pavilion

HP 110-106eq e un sistem desktop PC din seria Pavilion 110 cu procesor Core i3. Chiar dacă desktopurile HP sunt ceva mai scumpe decât cele de la Serioux. Carcasa sa e una mică și finisajul negru lucios îi oferă un plus de eleganță. Desktopurile office sunt bune dacă nu sunteți o persoană pasionată de jocuri, că în rest puteți face cam orice pe el: viziona filme, naviga pe web, asculta muzică etc. Nu e o soluție portabilă precum un laptop, dar puteți folosi un adaptor wireless în cazul în care nu aveți un cablu LAN destul de lung și aveți un router wireless. Desktopul acesta e unul dintre puținele modele de la acest brand care e disponibil.

Deci alternative pot veni fie de la alți producători fie poți alege un laptop (dacă vă interesează portabilitatea). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Desktopul
Desktopul

Are un Core i3-3240 de 2.9 GHz nu e unul recent lansat dar care oferă performanțe ridicate (comparativ cu un procesor de laptop sau cu seria precedentă). Placa video integrată nu e cea mai bună pentru jocuri de aceea e bun doar pentru utilizare office sau multimedia. Placa de bază e una cu dotările și caracteristicile obișnuite. Memoria RAM e una de tip Single Channel cu capacitate de 4 GB și puteți pune ceva mai mult dacă vreți pentru anumite programe.

Hardul de 500GB nu e foarte mare dar pare suficient pentru un utilizator cu pretenții mici. E dotat cu unitate DVD, Free Dos, mouse, tastatură, cititor de carduri, șase porturi USB, audio, VGA și DVI. Portul DVI vă permite să conectați un monitor ceva mai bun iar calitatea video e îmbunătățită prin acesta decât prin VGA (bineînțeles filmul să fie unul 720p sau 1080p).

E mai accesibil cu FreeDOS decât cu Windows, dar e nevoie să instalați un sistem de operare. Eu aș alegere un Windows 8.1 în loc de Linux sau Windows 8. Dar depinde ce drivere oferă producătorul.

Plusuri: are ieșire DVI, fiabilitate crescută, periferice incluse, procesor Core i3 din generația a 3-a și cititor de carduri.
Minusuri: are doar FreeDOS.

HP Pavilion 110-106eq poate fi achiziționat și ca resigilat în cazul în care vreți să economisiți și mai mulți bani pentru un eventual monitor. Puteți alege boxe și monitor tot de la acest brand, dar și alte branduri oferă soluții fiabile și accesibile. Alături de acesta puteți achiziționa și un sistem audio 2.1.

Te-ar mai putea interesa