Hotpoint Traditional FT 850.1 AV, cuptor incorporabil Retro

Hotpoint Traditional FT 850.1 AV e o alegre bună alături de acea chiuvetă care e inclusă și chiuveta PC640TGH se potrivește perfect alături de acest cuptor incorporabil Retro. Se adresează celor care vor o bucătărie în stil vechi dar țin la eleganță. Îmi place cum arată iar timerul iasă ușor în evidență. Cu siguranță nu veți găsi un control electronic la astfel de modele deoarece nu ar mai fi un design rustic. Totuși alimentarea e electrică și recomand doar așa deoarece mâncărurile se gătesc uniform iar la cuptoarele pe gaz se poate întâmpla să nu încălzească uniform (ca și la aragazuri). Plita e bine să fie pe gaz datorită randamentului ridicat.

Prețul e foarte bun ținând cont de promoție și alternativele de pe piață. Bineînțeles, nu e la fel de accesibil ca și un cuptor modern dar e ok. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Cuptorul
Cuptorul

După cum am și precizat mai sus, nu e un model cu gaz ci are o alimentare electrică. Spre deosebire de majoritatea, acesta are un volum inferior – 56 litri, dar o putere mai mare – 2800 W. Consumul de energie e mic, astfel că clasa de eficiență energetică e de tip A. Ca și dotări nu lipsesc următoarele: controlul mecanic, timerul, grilul, cele 7 funcții și altele. Nu am observat să aibă rotisor, dar e nevoie de o capacitate mai bună pentru o astfel de dotare.

Pe partea de funcții și programe are: decongelare, iluminare cuptor (în timpul funcționării), grill cu suprafață mare, treaptă pizza și alte funcții speciale (multi coacere, tradițional, produse patiserie și grătar ventilat). Accesoriile incluse sunt cele obișnuite: grătar combi și tava de coacere. Pentru instalare nu trebuie să țineți cont de dimensiunile exterioare ale cuptorului ci de dimensiunile nișei. Ușa sa e una din sticlă și finisajele cuptorului sunt pe o culoare interesantă – avena (s-ar potrivi cu o plită bej sau pe inox).

Plusuri: putere mare, destule funcții, aspectul plăcut, fiabilitate și programe destul de utile.
Minusuri: nu prea sunt.

Un pachet promo cu plită ar fi fost ideal, însă plita de mai sus nu face parte din aceeași categorie, ci doar s-ar potrivit cu acest cuptor (doar culoarea diferă puțin). Hotpoint Traditional FT 850.1 AV e una dintre puținele electrocasnice Retro de pe piață și care nu necesită multe cunoștințe pentru a le folosi, poate că e bine să vă uitați pe manualul său de utilizare.

Lasă un comentariu