Hotpoint TQ640ICEKX

Plita incorporabilă Hotpoint TQ640ICEKX e una deosebită datorită designului său care e cam tipic pentru plitele acestui producător. Din poza de jos se observă că are arzătoare poziționate mai diferit, adică sunt altfel dispuse. Avantajul arzătoarelor în „cruce” e acela că puteți pune oale mai mari pe arzătoarele laterale. Chiar dacă e o plită cu arzătoare în partea dreaptă e mai mare decât cele obișnuite, având o lățime de 60 cm. Ar fi ideal dacă ați alege un cuptor potrivit pentru această plită adică să fie de la același producător. Bineînțeles nu e obligatoriu să alegeți un așa cuptor, deoarece și alți producători oferă modele interesante (Hansa, Samsung, Whirlpool etc). Un așa model TQ640ICEKX are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are patru arzătoare din care unul e mic, două sunt normale și unul e mare. Ca și al aragaz, fiecare arzător are o putere diferită și diferă în funcție de arzător (cât cât e mai mare cu atât e mai puternic). Grătarul e destul de bun și e realizat din oțel, dar cred că era indicat unul din fontă. Toate arzătoarele sunt dotate cu aprindere electrică integrată și siguranță. Acel tip de aprindere e întâlnit la toate plitele incorporabile și pentru a aprinde un arzător trebuie să apăsați+răsuciți. Acea siguranță întrerupe gazul ori de câte ori se stinge flacăra și o astfel de dotare să găsește și pe aragazurile noi.

Astfel de electrocasnice au caracteristici tehnice puține, însă cele electrice oferă butoane senzitive, blocare acces copii și câteva funcții interesante.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are suprafață din sticlă de culoare deschisă (se curăță ușor și îi dă un plus de eleganță), oferă un randament mare datorită tipului de alimentare (un randament similar e oferit de plitele electrice cu inducție), arzătoarele sunt poziționate decent pentru a putea pune oale mai mari etc.

Minusuri: nu e chiar accesibilă (există modele mai ieftine de la alți producători dar care nu arată la fel).

Concluzie

Hotpoint TQ640ICEKX e  plită reușită însă v-aș recomanda una la fel de bună în acest buget tot cu sticlă, dar neagră, deoarece arată bine și se curăță mai ușor datorită suprafeței din sticlă și arzătoarelor mai mici. Având în vedere că pachetul cuptor+plită e mai scump decât un eventual aragaz, cred că puteți recurge și la rate fixe fără dobândă deoarece sunt o investiție bună pentru bucătăria voastră modernă.

Lasă un comentariu