Hotpoint Luce PK640X, plita incorporabilă

Plita incorporabilă Hotpoint Luce PK640X e una pe gaz și are un aspect interesant. După cum bine știți nu sunt multe modele pe piață iar majoritatea nu sunt chiar accesibile. Aceasta se pare că e mai accesibilă deoarece vine cu alimentare pe gaz. Spre deosebire de plitele altor producători, la acesta veți găsi arzătoare dispuse diferit (în formă de cruce și nu în X). Astfel puteți pune vase mai mari pe cele două arzătoare laterale. Ar fi perfect dacă ați opta pentru un cuptor tot de la acest producător pentru a se potrivi mai bine. Dacă vreți să economisi bani, ar trebui să căutați pachete promo (cuptor+plită) deoarece vin cu reduceri. Modelul Luce PK640X are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are patru zone de gătit care sunt alimentate cu gaz și sunt de dimensiuni diferite. mai precis, acestea sunt de trei dimensiuni diferite și fiecare are o putere diferită: cel mare de 3 kW, două normale de 1.65 kW și unul mic de 1 kW. Plita e dotată cu grătar din oțel, aprindere electrică, siguranță și butoane de tip push-up. Butoanele sunt poziționate frontal pentru un control mai ușor asupra ei. Ar fi fost ideal dacă plita era din fontă pentru o durabilitatea mai mare, dar și așa oțelul e un material rezistent.

Aprinderea arzătoarelor se face simplu și e aceeași ca la alte plite. O o aprindere de tip integrată astfel că trebuie doar să apăsați și rotiți butonul corespunzător arzătorului care doriți să aprindeți. Siguranța e o dotare standard pentru astfel de aparate electrocasnice deoarece întrerupe alimentarea în caz că se stinge flacăra (accidental). Finisajul pe inox îi dă un plus de eleganță și care se curăță destul de ușor. Nișa e de 55.5 cu 47.5 cm, care e secțiunea ce trebuie decupată din blat pentru instalare (a nu se confunda cu dimensiunile plitei).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un design deosebit care nu-l veți găsi la modelele altor producători, randament mare oferit de tipul de alimentare (cele electrice nu oferă un randament așa de ridicat), ușor de folosit, fiabilitate și altele.

Minusuri: nu e chiar accesibilă pentru o plită pe gaz.

Concluzie

Hotpoint PK640X e un aparat incorporabil elegant și modern care se potrivește în orice bucătărie. Dacă optați și pentru un cuptor performant, pot spune că ați făcut o alegere bună și mai funcțională, deoarece un aragaz nu oferă toate funcțiile și tehnologiile noi de pe piață.

Lasă un comentariu