Hotpoint KIB 633 C E, plită incorporabilă cu inducție

Hotpoint KIB 633 C E e o plită incorporabilă de ultimă generație și nu pentru că e alimentată electric ci pentru că are acea tehnologie de inducție. Tehnologia cu inducție e mai avansată decât cea clasică deoarece suprafața plitei nu se încălzește ci doar vasele. Deasemenea, nu e vorba de una obișnuită deoarece din poza de jos se observă trei arzătoare și nu patru. Toate sunt de diferite dimensiuni și puteți pune vase destul de mari deoarece sunt depărtate.aprinderea se face ușor deoarece are butoane senzitive. Toate plitele electrice cu sticlă vitroceramică sunt similare cu aceasta. Doar că unele pot să aibă, mai multe arzătoare sau mai multe opțiuni.

Prețul nu e la fel de atractiv ca la plitele obișnuite deoarece are acea tehnologie specială de încălzire (pentru care ar fi bine să aveți și vase). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Plita
Plita

Chiar dacă alimentarea e electrică, randamentul e ceva mai mare decât la plitele electrice obișnuite. O astfel de plită are un consum mai redus de energie deoarece mâncare e gătită într-un timp mai scurt iar gustul e la fel ca și în cazul plitelor pe gaz. Cele trei arzătoare sunt dispuse destul de bine astfel că puteți pune un vas mai mare pe oricare dintre cele trei arzătoare.

Panoul de control e frontal, unde e și mai la îndemână (butoanele pot fi acționate ușor deoarece sunt senzitive). Puteți alege între 9 trepte de încălzire. Ca și funcții are: taste touch și indicator de funcționare. Funcții speciale puteau fui și mai multe, dar la un așa preț nu prea are concurență. Finisajul negru lucios e prezent cam la toate plitele electrice, dar ar fi bine ca producătorii să se gândească și la alte culori (de exemplu: alb).

Consumul de 6200 W e cel maxim și e așa doar dacă folosiți toate arzătoarele la căldură maximă. Bineînțeles, costul lunar e ceva mai mare decât cel cu gaz dar nu puteți să vă așteptați să fie mai mic.

Plusuri: are randament ridicat, fiabilă, ușor de folosit, arată bine, preț atractiv, ușor de instalat etc.
Minusuri: nu prea are.

Hotpoint KIB 633 C E e o alegere accesibilă din punctul meu de vedere și nu sunt multe plite cu inducție în acest buget, majoritatea sunt modele clasice. Alături de aceasta un cuptor de la același brand ar fi perfect.

Lasă un comentariu