Hotpoint HR606B, plită de 6300 W cu zone extinse

Plita electrică Hotpoint HR606B are o suprafață din sticlă vitroceramică care arată foarte bine și e rezistentă la zgârieturi. Nu e foarte scumpă pentru că nu se folosește de un sistem de încălzire cu inducție, ci e clasică și cu zone mai speciale. Aici mă refer la cea ovală și la cea dublu circulară. Pe acestea se pot pune vase mari și chiar cu formă ovală, iar ele nu trebuie să fie feromagnetice ca în cazul plitelor cu inducție. Acesta e un avantaj de luat în calcul, plus că puteți folosi chiar și ustensile metalice.

Discutăm de un model cu performanțe superioare chiar dacă nu are inducție și se vede după puterea totală de încălzire. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă sunt 4 arzătoare, aveți la dispoziție mai multe zone de gătit și cele extinse chiar devin utile. Poate că nici nu vreți să investiți mult în plită, pentru că gătiți mai mult la cuptor (e mai sănătos fără prăjeli).

Treapta arzătoarelor se alege ușor prin apăsarea butoanelor + și -, iar în mijloc sunt câteva funcții în plus față de cele standard. Pe noi ne interesează mai mult temporizatorul (timerul) deoarece nu mai trebuie să stați lângă plită ci setați exact timpu de fierbere ori de gătit pentru anumite preparate care le-ați mai făcut în trecut. Această dotare e prezentă și la cuptoarele incorporabile noi, în să nu e standard.

Păreri pro și contra

Panoul de control se folosește prin simplă atinge a butoanelor deoarece sunt senzitive, iar interfața se poate bloca pentru ca să nu umble nimeni în timpul funcționării sau să o pornească accidental. E prezent și un indicator pentru căldură reziduală pentru a ști când să nu o atingeți, iar deconectarea sa e automată ca la alte modele noi.

Probabil singurul dezavantaj care iasă în evidență mai mult față de una cu inducție, e că plita se încălzește și nu veți putea atinge după ce ați folosit-o, ci trebuie lăsată să se răcească. Hotpoint HR606B putea fi mai ieftină dacă nu ar fi avut acele arzătoare speciale și un panou de control cu atâtea funcții.

Te-ar mai putea interesa