Hotpoint FTHGL 641 D IX HA, plită pe gaz cu aprindere integrată

Hotpoint FTHGL 641 D IX HA este o plită premium dotată cu 4 arzătoare pe gaz, iar aprinderea acestora e una integrată în fiecare buton… vorbind despre aprindere electrică. (Pentru ca aprinderea să funcționeze e necesar să conectați aparatul și la curent.)

Modelul de față e unul disponibil la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat premium cu Dircet Flame (o tehnologie care face ca flacăra să cuprindă tigaia uniform).


Avantaje

Principalul avantaj al modelului de față este aprinderea electrică, fiind urmat de flacăra mai specială și alte mici avantaje pe care am să le specific mai jos.
E realizat din materiale de calitate, grătarele fiind din fontă, iar aparatul e din inox.
Căldura e distribuită uniform întrucât acest aparat e unul dotat cu arzător care are 420 orificii mici.
Arzătorul mare are o putere de 3kW. Nu e chiar ca a unui Wok, dar nu e nici rău.
E dotat cu diferite funcții de siguranță printre care aș aminti supapele electromagnetice de siguranță. Când se stinge flacăra acestea opresc alimentarea cu gaz.
Butoanele sunt poziționate frontal așa încât să fie ușor accesibile. Acest lucru e avantajos în principal pentru persoanele scunde întrucât dacă butoanele ar fi fost poziționate lateral atunci ar fi fost mai greu accesibile.
Culoarea face ca aparatul să fie unul care se integrează perfect în orice bucătărie.

Dezavantaje

Comanda nu este una touch, adică butoanele nu sunt utilizate prin glisare ori simplă apăsare, ci prin rotirea lor.
Nu e dotat cu Wok, adică acel arzător de mare putere util la mâncărurile asiatice.

Concluzii

Pentru cei interesați de un aparat ușor de utilizat și care să arate bine cred că Hotpoint FTHGL 641 D IX HA ar fi o alegere înțeleaptă.
Despre brandul producător trebuie spus că este unu american deținut de Whirlpool și Haier. Whirlpool nu necesită vreo introducere, fiind numărul 1 la nivel mondial, iar Haier e un brand chinezesc (cel mai mare din China).

Te-ar mai putea interesa