Hotpoint FKQ89EPI, cuptor incorporabil multifuncțional

Cuptorul incorporabil Hotpoint FKQ89EPI e unul din segmentul premium și e evident după cum arată. Chiar și caracteristicile speciale sunt foarte bune: ventilare HighDefinition și funcții speciale (Fast Cooking, Pizza, Dulciuri, Temperatură redusă și Pâine). Deci nu orice model oferă caracteristici ca și acestea dar și restul detaliilor tehnice sunt interesante, doar că acelea le voi enumera mai jos. Eu consider că e un model peste medie ca și performanțe, de aceea poate fi folosit într-o cofetărie, restaurant etc. Arată bine, iar o plită cu inducție pentru acasă s-ar potrivi perfect alături de acesta. Bineînțeles mai sunt și cele pe gaz care sunt mai ieftine, dar alegere corectă e cu inducție adică nu mai e nevoie de butelie cu gaz.

Prețul e mai mare decât la cuptoarele obișnuite și nu e de mirare deoarece acesta are și curățare pirolitică. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cuptorul
Cuptorul

Bineînțeles, are alimentare electrică și deci e bine să aveți o sursă de curent în apropiere (o priză dintr-un material mai robust – porțelan). Consumul e corespunzător dacă-l comparăm cu volumul cuptorului, de aceea are o clasă de eficiență energetică de tip A. Capacitate cuptorului e cât media – 59 litri. Dacă vă doriți ceva mai mare, sunt destule modele dar fiecare oferă avantaje și dezavantaje.

E evident că are control electronic doar uitându-vă la panoul său, se vede un ecran LCD generos și butoane corespunzătoare pentru alegerea opțiunilor dorite. Dacă vă interesează acele funcții și programe, ei bine, are: autocurățare pirolotică (grăsimile sunt arse la o temperatură destul de ridică, facilitând curățare interiorului), grill cu convecție, blocare butoane (pentru copii), treaptă pizza, programe speciale (produse de patiserie, pâine, dulciuri etc).

Ca și accesorii are: tavă de coacere și două grătare. Ușa e realizată din sticlă iar cuptorul are un design pe culoare Ice (un gri lucios).

Plusuri: autocurățare eficientă (vă ajută să economisiți timp ș e mai comod așa), multe funcții și programe utile, arată elegant și fiabil.
Minusuri: nu oricine și-l permite.

Hotpoint FKQ89EPI e un cuptor premium și care poate înlocui orice aragaz ori cuptor mai vechi datorită celor enumerate mai sus. Plita corespunzătoare depinde de voi, dar nu e nevoie neapărat să luați o plită dacă nu doriți. Pentru cei care doresc o plită, era bine să fie existat un pachet promo de genul cuptor+plită la un preț promoțional, astfel se economisea bani și nu mai trebuia să căutați una similară ca și design.

Te-ar mai putea interesa