Hotpoint FHGIX, cuptor incorporabil

Cuptorul incorporabil Hotpoint FHGIX e un model cu alimentare pe gaz și cu volum decent pentru cei care gătesc mai mult. Din păcate nu e vorba de unul de tip XXL ci de unul normal. Chiar dacă nu prea se mai fabrică multe modele pe gaz, sunt ceva mai scumpe deoarece oferă un randament ridicat și cost mai redus (gazul e mai ieftin decât curentul). Acestea nu vin cu multe funcții ci doar programele obișnuite și timer. Designul e simplu și elegant în același timp iar finisajul e pe inox. Nu are rotisor, dar nici nu prea găsiți cuptoare cu această dotare. Pentru un astfel de cuptor vă recomand o plită incorporabilă tot pe gaz. Acest model FHGIX are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Are o capacitate de 58 litri care e aproape cât media. Se observă din poza de sus că are doar control mecanic, deci timerul sau cronometru e unul mecanic fără ecran LED. Alimentare de cu gaz e importantă pentru cei care vor un cost lunar redus deoarece gătesc des iar cele pe gaz au randament scăzut. E dotat cu grill, aprindere electrică la o mână și ventilator. Grill-ul e bun pentru mâncărurile cu carne sau alte alimente care necesită o temperatură de gătire mai mare. Ventilatorul e util pentru încălzirea uniformă și funcționează tangențial. Deci funcțiile sale sunt: grill, iluminare interioară, încălzire inferioară și tradițional.

Nu vine cu funcție de autocurățare sau curățare prin aburi, dar și așa se curăță ușor datorită emailului. Accesoriile incluse sunt: ghidajele standard, grilajul, o tavă normală și lămpi standard. Ușa vine cu două geamuri, astfel ușa e mai rece și nu sunt pierderi de căldură.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: randament, are un design plăcut pe inox, fiabilitate crescută, face față chiar și când vreți să faceți mai multă mâncare, cost redus etc.

Minusuri: e destul de scump comparativ cu cele electrice și nu are prea multe funcții.

Concluzie

Acest Hotpoint FHGIX e o alegere bună pentru cei care au avut un aragaz și nu ar renunța la alimentarea cu gaz deoarece oferă un randament decent. E o alegere mai modernă față de un aragaz și bineînțeles trebuie achiziționat înainte de a comanda mobilierul din bucătărie. Spun asta deoarece necesită un spațiu special pentru instalare, iar plita poate fi instalată fără probleme pe blat. Doar că, blatul trebuie să fie de cel puțin 3 cm grosime.

Lasă un comentariu