Hitachi Deskstar 7K1000 1TB

Dacă ești în căutarea unui hard de ultimă generație atunci un HDD Hitachi Deskstar 7K1000 1TB ar fi de recomandat deoarece are o capacitate de 1000 giga, buffer de 32 mega și conectivitate Serial ATA3. Din detalii tehnice poți vedea că e foarte asemănător lui Barracuda ST1000DM003 care are aceeași capacitate de stocare. Cu hardul de față o să beneficiezi de o viteză mare deoarece în performanțele sale foarte bune e sprijinit de cele 7200 rotații ale platanelor, buffer, dar și de capacitatea de transfer teoretică de 600 mega cât are SATA III. Normal că există și harduri cu buffer de 64 mega însă acelea au un preț ușor superior.

Prețul îl situează în categoria componentelor (de acest fel) ieftine. Chiar dacă se zice că prețul acestor componente a crescut (sau va crește) mie mi se pare că acesta e foarte accesibil din moment ce în urmă cu câteva luni găseai hdd-uri de 500 la acest preț. Preţul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Cutia
Componenta

Specificaţii tehnice

Componenta de față e găsită în magazinele de profil – online sau normale – sub diferite nume, iar unul ar fi HDD Hitachi Deskstar 7K1000 1TB, 7200rpm, 32MB, SATA3 și trebuie să știți că e un hard de desktop, dar ar putea fi montat și în laptop dacă aveți unul mare (nu știu sigur).

E cam greu la 450 grame, dar nu e SSD. SSD-urile au în general undeva pe la 100 grame și performanțe superioare însă prețurile sunt exagerate și capacitățile cam mici. Chiar dacă e greu trebuie să știți că are câteva specificații care vin în avantajul dumneavoastră cum ar fi cele 7200 rpm, buffer-ul de 32MB și rata de transfer de undeva la 600 mega.

Știu că am precizat de câteva ori transferul de 600 mega, dar s-ar putea să nu ajungeți la această viteză vreodată deoarece până la urmă depinde și de sarcinile pe care le efectuați cu PC-ul.

Păreri pro şi contra

Pro: producătorul e unul cu istorie și nu am avut vreodată vreo problemă cu hardul de la ei care îl dețin de ceva timp și de aceea am curajul să fac această recomandare. Viteza și capacitatea sunt printre punctele forte, pe lângă brandul de care aparține care e confundat adesea cu IBM.
Contra: având în vedere prețul accesibil nu am nimic ce să-i obiectez.

Concluzie

Deskstar 7K1000 e un model de hard apărut de curând și de ce să nu recunoaștem că a fost lăudat printre review-urile străine. Eu nu pot spune că e mai bun față de alte harduri de acest gen deoarece e similar, dar e bun.

Te-ar mai putea interesa