HiMedia Q5

Chiar mă bucur că magazinele online românești s-au hotărât să aducă aceste mini PC-uri multimedia cu Android HiMedia Q5 deoarece sunt foarte calitative. În principal sunt playere multimedia cu sistemul de operare Android Versiunea 4.0.3 și pot reda orice de pe orice. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și acest preț nu e deloc mare dacă e să comparăm aparatul cu o tabletă (E-Boda Impresspeed E300 IPS de exemplu) și poate face aceleași lucruri doar că pe televizor.

Poze

Pachetul e unul destul de generos fiind compus din telecomandă, player și cabluri (SATA și HDMI). Iar, playerul e unul foarte mic și robust în același timp. Comandarea sa poate fi realizată de la telecomanda din pachet ori cu un telefon/tabletă folosind o aplicație numită HiControl.

Playerul
Playerul
Pachetul
Pachetul

Specificaţii tehnice

HiMedia Q5 e un aparat care vine cu procesor HiSilicon Hi3716C ARM Cortex-A9 care e unul de 1GHz cu un singur nucleu. Nu știu cât de bun e comparabil cu Mali 400 (un model de GPU întâlnit în majoritatea tabletelor ieftine), dar trebuie subliniat faptul e e un media player și nu o consolă de jocuri. Vine cu o mulțime de porturi printre care se numără USB și HDMI, însă din păcate USB-urile nu sunt versiunea 3.0.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e foarte bun (chinezul din clipul de jos anunța un preț minim și uite că în România a ajuns la un preț de circa 200 USD); poate fi utilizat cu succes la gaming; vine cu conexiuni de rețea (LAN cât și WLAN); vine cu o multitudine de porturi (pe lângă cele de rețea-Internet) cum ar fi HDMI, USB 2 și SATA (pentru harduri cu o capacitate de maxim 3 terra).
Contra: nimic, deoarece chiar și meniul (cu un alt launcher) poate fi schimbat dacă nu vă place cum arată. Iar, referitor la actualizări de firmware trebuie știut că vor fi disponibile versiuni mai noi ale soft-ului Android 4.1.

Concluzie

Aș recomanda acest aparat pentru acele persoane care au un televizor anemic (fără conexiuni de rețea și fără posibilitatea de a reda *.mkv ori alte fișiere media) cum ar fi E-Boda Stylance 2304. Astfel, o să aveți un Smart TV la un preț foarte mic și o să poată fi utilizat foarte simplu, precum un smartphone.

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „HiMedia Q5”

  1. Foarte bun acest min player. Eu l-am conectat la un televizor Eboda si acum acest televizor poate afisa orice tip de film si pot naviga pe internet cu e lca si pe un smart TV.

  2. Am si eu acest mini PC (player) si pot afirma ca e de calitate buna, carcasa de aluminiu, meniu cu foarte multe setari, etc… (am avut si alte marci dar nu se compara cu asta), deocamdata e printre cele mai bune de pe piata.

  3. Din pacate nu pot spune lucruri bune despre acest device care incomparatie cu un minix neo x7 sau8 este net inferior.De ce?Orice vrei sa deecarci dureaza enorm in comparatie cu cele cateva secunde la minix.Din start,xbmc din fabrica nu merge;orice aplicatie este ,,script failed”.Se poate descarca kodi din magazine play dar descarcarea dureaza 20-25 de minute.Daca ai avut rabdare vei constata ca si cel mai mic trailer nu intra din cauza buffering-ului.nelipsit la orice descarcare!Este adevarat ca buffering-ul mai apare si la minix,dar mult mai rar si dispare repede;cand e vorba de un film ,aici e jale!Buffering-ul poate dura si 30 de minute dopa care apare ,,error link” desi daca mergi la minix,acelasi film pe kodi intra in cateva secunde.Si asta nu e tot:o serii de aplicatii de pe magazine play nu

Comentariile sunt închise.