Heinner HWM-5100

Mașina de spălat rufe Heinner HWM-5100 e una dintre modelele pe care le recomand celor care nu au un buget prea mare și nu ar dori să recurgă la rate. Caracteristicile sale generale ar fi capacitatea de 5 kilograme, centrifugare de 1000 RPM și clasa A+. Deci are caracteristic decente la un preț oarecum decent. Spun asta pentru că are un consum de numai 167kWh pe an și care oricum e mult mai bun decât consumul actualei mașini. De asemenea, vine cu multe funcții și programe presetate. HWM-5100 are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată

Specificații tehnice

Capacitatea maximă suportată e 5 kilograme iar pentru a se reduce zgomotul și vibrațiile, e dotată cu sistem de echilibrare a încărcăturii. Chiar dacă nu e vorba de un model îngust, are o adâncime de doar 50 cm și o lățime de 60 cm. Cel înguste au o adâncime de circa 45 cm, motiv pentru care nu ocupă atâta spațiu, dar acesta nu e pe departe. Pe partea de eficiență vine cu clasele A+ pentru energie, A pentru spălare și C pentru stoarcere. Acestea sunt conforme cu caracteristicile tehnice (energie, capacitate de spălare și stoarcere).

Programele de spălare sunt suficiente, adică sunt vreo 15 programe pentru orice tip de țesătură, culoare sau cantitate de rufe. La capitolele funcții și siguranță are: protecție împotriva inundațiilor, autodiagnostic, protecție copii și altele. Ar fi fost interesant sau util o funcție de programare întârziată cu care puteați amâna pornirea programului.

Eu consider că are caracteristici foarte bune pentru cât costă, de aceea raportul funcționalitate/preț e mai mult decât decent. Alternative mai performante există (cu capacități mai mari și centrifugare de până la 1400 RPM), însă sunt oferite de alți producători.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: e o mașină accesibilă cu eficientă energetică A+, are chiar și un ecran LED, control electronic, e ușor de folosit, multe programe și funcții utile.

Minusuri: capacitatea de încărcare mică, dar  la un astfel de preț…

Concluzie

Acest Heinner HWM-5100 e un aparat electrocasnic foarte bun și se adresează celor care vor să înlocuiască vechea mașină cu una nouă dar nu au pretenții mari. Deci e ușor de folosit însă cred că un ecran LED era util pentru o supraveghere mai bună a programului de spălat. E normal că nu are prea multe butoane deoarece performanțele de stoarcere sunt modeste iar cantitatea de rufe e limitată la 5 kilograme.

2 comentarii la „Heinner HWM-5100”

  1. am cumparat o masina heinner hvm5100,am urmat toti pasii de instalare,primeste apa dar nu pleaca spalarea avand doar un bazait continuu.ce sa fac?

Lasă un comentariu