Heinner HTCH-F400IX, hotă incorporabilă telescopică pe inox

Hotele telescopice cu evacuare clasică prin burlan sunt cele mai populare, iar Heinner HTCH-F400IX e una dintre ele. Mai sunt și cele care se folosesc de un filtru de carbon, astfel aerul e recirculat și aburul e purificat. Această funcție e disponibilă doar pe anumite hote și de multe ori nu afectează prețul ei. Cea de jos oferă o capacitate de absorbție generoasă pentru acest buget, însă un preț atractiv înseamnă că nu e cea mai eficientă de pe piață. Poate că nici nu sunteți interesați de acest aspect cât timp nu o folosiți zi de zi sau pentru mult timp.

Aceasta are culoare inox, dar pe noi ne interesează doar partea frontală care va fi vizibilă după instalare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

E diferită față de cea tradițională și are un aspect mai plăcut după instalare deoarece se vede doar partea de jos, restul se incorporează în mobilierul de pe perete. Consulu anual de energie e undeva la 70 kW, dar numai dacă o veți folosi zi de zi, că așa nici nu se observă.

După cum am menționat, clasa de eficiență energetică e mai bună la hote scumpe, iar la acesta e decentă – clasa D. Cele două filtre din aluminiu fac o treabă bună, însă trebuie ținute cât mai curate.

Evacuare se face cu ajutorul unui burlan de 120 mm și mai mult cele decorative au o ieșire mai mare (se pune o reducție dacă nu mai vreți să spargeți).

Păreri pro și contra

Designul e minimalist și seamănă mult cu cel al multor altor hote, iar butoanele sunt ascunse sub partea telescopică (cea care iasă în afară). Diferența majoră la puterea de absorbție și la eficiența energetică, dar nu neglijăm nici anumite dotări (filtre și lămpi). Aceasta arată foarte bine împreună cu o plită pe inox, adică mă refer la una pe gaz. Poate că vreți să o asortați cu alte aparate cum ar fi un aragaz sau poate cuptorul, dacă plita e neagră.

Heinner HTCH-F400IX impresionează la capitolul absorbție, dar construcția e bună pentru acest buget. E echipată cu lămpi care luminează bine și pot fi schimbate pe viitor dacă nu vă plac.

Te-ar mai putea interesa