Dacă sunteți în căutare unui uscător mare dar și foarte ieftin, Heinner HCD-V9T1CHB ar putea fi acela. Vorbim e un model ceva mai nou, de aceea oferă și specificații destul de bune. Totuși, dacă vă interesează doar să fie ieftin, atunci trebuie să alegeți unul cu condensare. Procesul de încălzire este mult simplificat de cel cu pompă de căldură, adică este folosit doar aer cald pentru a usca rufele, iar temperaturile de uscare sunt mai mari. Rezultatele sunt la fel de bune, plus că în acest buget sunt foarte puține variante cu capacitate de 9 kg.
Atunci când alegeți un uscător, trebuie să luați în considerare anumite aspecte care eu le consider importante: performanțele mașinii de spălat trebuie să fie similare, consumul de energie și preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».
Merită sau nu merită cumpărat?
Poate că pe mulți intre voi v-ar interesa un aparat care să consume cât mai puțin dar și să spele mult, ei bine, nu veți găsi un așa model într-un buget sub 1500 RON. Evident că branduri precum și cel de sus (Heinner) vor oferi soluții mai atractive decât restul.
Trebuie specificat că modelul prezentat are un consum cam mare pe an comparativ cu unul care are pompă de căldură, dar și diferența de preț este de sute de RON. Din păcate, în oferta actuală nu veți găsi o alternativă similară ca volum, ci doar cu capacitate de 7 kg (Heinner HCD-V702A++). Ca și consum, văd că pe an are numai 211 kWh, deci aproape jumătate cât cel de sus (având în vedere și capacitatea de încărcare). Uscătorul nu ar consuma mult dacă rufele sunt stoarse bine, astfel programele ar fi mai scurte.
Modelul acesta oferă niște dotări în plus față de uscătoarele vechi: cuvă iluminată, indicator curățare filtru scame, senzor de umiditate (foarte important pentru a se economisi energie) și altele.
Concluzie
Alegerea finală este a voastră, dacă nu vreți să mai așteptați să alegeți un model mai modern, atunci optați cu încredere pentru Heinner HCD-V9T1CHB sau alt modele similar în același buget (depinde de disponibilitate).