Heinner HBH-S584WI-IX, plită pe gaz cu arzător Wok

Plita incorporabilă Heinner HBH-S584WI-IX e doar una dintre multele modele lansate în 2018 care pot fi asortate cu niște cuptoare multifuncționale de la același brand. Mă refer la faptul că au aceleași finisaje din zona panoului de control și prețul unui astfel de pachet (cuptor + plită) nu costă mult, dacă e să-l comparăm cu un aragaz mixt. Cuptoarele pe gaz nu mai sunt la modă pentru că sunt mult depășite, iar prețurile sunt cam aceleași.

Din poza de jos se vede că are un arzător mare Wok, dar există și o alternativă fără acesta și e dar puțin mai ieftină. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Anumite dotări care au fost speciale la un moment dat, au devenit standard pe noua generație de plite. Totuși, siguranța la stingerea flăcării a fost de mult timp standard pe plitele incorporabile. Aceasta oprește gazul dacă se stinge accidental flacăra, pentru a se evita scurgerile nedorite de gaz prin bucătărie. Dacă actualul aragaz nu are așa ceva, atunci ar trebui să vă gândiți foarte bine care va fi următorul aparat în bucătărie.

Grilajele din fontă sunt mai rezistente la temperaturi ridicate dar și cele din oțel sunt acceptabile. Depinde și de forma grilajelor și cât de mult ating flacăra arzătoarelor.

Păreri pro și contra

Randamentul e destul de ridicat datorită tipului de alimentare, dar se poate compara cu cel al plitelor electrice cu inducție. O plită electrică e mai scumpă dacă discutăm de mai multe funcții de încălzire și o tehnologie de încălzire diferită. Grilajele sale permit mutarea vaselor de pe un arzător pe altul fără a le mai ridica. Arzătorul Wok e tot mai des întâlnit la plite și mărește puterea totală a plitei pentru că are un inel de ardere în plus. Astfel, puteți găti o supă mai rapid sau faceți un preparat asiatic.

Heinner HBH-S584WI-IX se instalează pe blat prin decuparea zonei menționate în manualul său sau măsurați cât are partea inferioară a plitei. Chiar dacă butoanele sunt în partea dreaptă, ea nu e mai lată decât una cu butoane frontale și aprinderea arzătorului se face prin apăsare, apoi se alege temperatura dorită.

Te-ar mai putea interesa