HDD extern ieftin de 500 GB, 1, 1.5, 2 TB şi preţuri

Eu recomand un hdd extern ieftin la un preţ acceptabil, doar pentru posesorii de laptopuri. Mulţi spun că nu prea are rost să-ţi cumperi unul dacă ai un Hard Disk de 500 GB, 1 TB, 1.5 TB, sau chiar 2 TB pe laptop sau PC/desktop.  Motiv pentru care voi face o lista cu cele mai ieftine harduri cu conectare USB.

Harduri externe ieftine

Hard Disk extern Samsung 500GB la circa 259 lei

Samsung de 500 GB

Cel mai vândut vine de la Samsung, şi are o capacitate de 500GB, buffer de 8MB (5400 RPM), conectare bineînţeles USB 2.0 şi vine în culoarea neagră. Dimensiunea este de 2.5 inci. Faptul că îi cel mai vândut, poate fi considerat cel mai bun hard extern raport preţ/calitate.

Seagate Expansion de 1 TB la circa 299 lei

Seagate Expansion de 1TB
Seagate Expansion de 1 TB

După cum observaţi nu există o mare diferenţă de preţ între acest hard şi cel de deasupra. Acest Seagate vine cu conectare USB 2.0, un spaţiu de stocare dublu, 1 TB, dar şi o viteză mai mare (7200RPM), şi un buffer dublu de 16 MB. Dimensiunea este de 3.5 inci.

Există o variantă Seagate Expansion de 2TB şi buffer de 32MB la 489 lei, foarte bună.

Samsung G3 Station de 1.5 TB  la 370 lei

Samsung de 1.5 TB
Samsung de 1.5 TB

G3 Station are un spaţiu de stocare de 1.5 TB, conectare USB 2.0, o dimensiune de 3.5 inci, iar în pachet vei găsi un cablu USB de 120 de cm şi un cablu adaptor pentru alimentare de 160 de cm.

Samsung Story Station de 2 TB la 500 lei

Samsung de 2 TB

Dacă doriţi ceva mai mult acest model de Samsung ar putea fi o soluţie. Are 2 TB spaţiu de stocare, conectare USB 2.0, iar pachetul conţine un cablu USB de 120 cm, un cablu adaptor pentru alimentare de 160 de cm şi un scurt ghid de instalare.

Un sfat prietenesc

Am scris că recomand doar utilizatorilor de laptopuri, deoarece hardurile de pe laptopuri sunt mai sensibile decât cele pentru PC. Mulţi posesori de notebook-uri sunt nemulţumiţi de laptop-ul ales, deoarece le cârâia hardul. Majoritatea utilizatorilor de laptopuri folosesc torrente, şi anume downloadează sau uploadează filme, jocuri, programe, etc. pe hardul laptopului, însă ei nu ştiu că-l pot strica cu treaba asta.

HDD se poate strica prin upload, deoarece un număr mare de utilizatori îşi descarcă/copiază prin intermediul hardului tău. Imagineazăţi că cel puţin 20 de persoane copiază un film de la tine de pe un număr foarte mare de sectoare de pe hardul tău, ceea ce duce la suprasolicitarea hardului, şi în final se va strica. Un alt lucru nu-i bine să faci, şi anume dacă descarci frecvent filme de exemplu, şi le ştergi imediat după ce le-ai văzut, cu siguranţă hardul va avea de suferit, pentru că un hard disk trebuie formatat.

Concluzie

Deci, dacă ai un laptop sau chiar un PC de cel puţin 2.000 de lei, nu cred că un HDD extern ieftin după mine, de 320 GB şi buffer de 8MB în valoare de 230 de RON poate fi scump.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „HDD extern ieftin de 500 GB, 1, 1.5, 2 TB şi preţuri”

Comentariile sunt închise.