Hausberg HB 1260, hotă decorativă pe inox

Hota decorativă Hausberg HB 1260 e una dintre cele mai accesibile și elegante soluții de pe piață și față de multe altele, acesta se pune pe perete. Deci trebuie să aveți un perete liber cu o lățime de cel puțin 60 cm, că doar nu vreți să o înghesuiți. Burlanul de 120 mm poate fi introdus în interiorul părții pătrate pentru a-l masca, deci evacuarea trebuie să fi prin spatele zidului și nu prin lateral. Există și o alternativă pentru cei care nu au posibilitate filtrării aerului prin evacuare, adică cu ajutorul unui filtru de carbon (filtrarea se face prin recirculare).

Acest model e unul realizat din oțel inoxidabil, motiv pentru care are un design mai elegant. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu e vorba de o hotă incorporabilă deoarece nu are nevoie de un mobilier pentru instalare, dar nici una telescopică pentru că suprafața de absorbție e fixă. Iluminarea e asigurată de două lămpi de 40 W fiecare și nu sunt multe alternative care stau mai bine la acest capitol. În funcție de preferințe, aceste lămpi pot fi înlocuite (poate nu vă place culoarea).

Capacitatea maximă e de 400 mc/h și e potrivită pentru o bucătărie spațioasă. E dotată cu un panou de control mecanic ca la multe altele și butoanele pot fi acționate prin apăsare. Sunt prezente cele trei trepte de viteză dar și butonul pentru pornirea iluminării. Filtrul folosit e lavabil ca la multe alte hote cunoscute și e poziționat într-o casetă de aluminiu.

Păreri pro și contra

Se privește alături de orice plită pe inox sau poate vreți să o luați pentru un aragaz. Ținând că are o lățime de 60, mă gândesc că aveți o plită de aceeași lățime (așa ar arăta cel mai bine). O suprafață de absorbție mare e un plus, motiv pentru care unii utilizatori aleg hotele telescopice. Poate fi folosită cu ușurință de oricine, doar instalarea poate fi puțin mai dificilă dacă e prima hotă decorativă pe care ați avut-o.

Această hotă Hausberg HB 1260 chiar arată bine și mi se pare destul de performantă ținând cont de preț și că are un singur motor.

Te-ar mai putea interesa