Hansa FCGX520209, aragaz cu aprindere electrică pentru plită

Aragazul Hansa FCGX520209 e unul dintre cele mai elegante soluții oferite de acest brand și se poate vedea că e pe inox și are capac din sticlă. Îmi place că butoanele sunt așezate central și nu pe lateral, iar în partea din stânga sunt butoanele pentru aprinderea electrică a plitei și funcția de iluminare cuptor. Cuptoarele cu geam fumuriu au nevoie de iluminare interioară pentru că altfel nu ați vedea preparatul. Aragazurile pe gaz sunt destul de atractive ca și cele electrice doar că unii utilizatori preferă modelele mixte (cuptor electric).

Poate că nu e foarte accesibil, dar cred că mulți dintre voi îl vreți doar pentru designul său. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar și așa, caracteristicile tehnice sunt foarte bune pentru acest buget și nu prea aveți ce să reproșați. Alimentarea aparatului e pe gaz, doar că are și aprindere electrică pentru arzătoare. Nu sunteți obligați să o folosiți, puteți aprinde arzătoarele cu bricheta dacă vă place mai mult. Siguranța oprește gazul după câteva secunde de la stingere flăcării.

Suporturile pentru vase sunt realizate din fontă pentru a vă bucura de ele mulți ani. Arzătoarele sunt cele standard și sunt destul de puternice (cel mare e de 3 kW). Cuptorul e dotat cu următoarele: grill, siguranță, iluminare, ușă de tip CoolDoor3 (3 straturi).

Alături de acest aparat veți primi un capac din sticlă, tavă plată, grătar cuptor, tavă Procook. Mie îmi place mai mult un capac din sticlă decât cel metalic pentru că se vede perete din spatele său și dă un plus de eleganță.

Păreri pro și contra

Plita e destul de încăpătoare deoarece adâncimea e de 60 cm, însă există și soluții cu dimensiuni puțin mai generoase. Acest aragaz oferă și un sertar pentru depozitarea vaselor în partea de jos, dar voi puteți pune ce doriți în el. Cuptorul beneficiază și de un Supergrill foarte puternic – 2kW, care poate fi folosit când aveți de pregătit o friptură sau altceva.

Hansa FCGX520209 impresionează la capitolul eficiență pentru că are un cost lunar de utilizare mic (în comparație cu un aragaz complet electric).

Te-ar mai putea interesa